Da li bi trebalo da menjamo profilnu fotku u znak podrške?!

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Mar.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li bi trebalo da menjamo profilnu fotku u znak podrške?!

Nakon skorašnjih terorističkih napada u Briselu, društvenim mrežama je odjeknula podrška porodicama žrtvama, putem statusta, postova, šerova i profilnih fotografija. Da li ste na taj način pomogli? Neka istraživanja tvrde i da ste možda negativno uticali.
Here’s how to change your Facebook photo to show solidarity with #Brussels: https://t.co/gC1tuwOr78 pic.twitter.com/U0JMBx5riv
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << /> — Mic (@micnews) March 22, 2016

Studije pokazuju da trendovi na društvenim mrežama, poput promene profilne slike na Fejsbuku u zastavu Belgije ili slika podrške na Instagrama, mogu da imaju štetan uticaj na humanost, davanje, pomoć, podršku… Fenomen nazvan “slacktivism” (zatišje, uspavljivanje, labavost) identifikovan je još 2013. godine i pokazao je da postavljanje podrške na društvenim mrežama omogućava ljudima da se osećaju povezano za žrtvama i tragedijom koja se dogodila, ali ih čini manje sklonim da nešto daju, poklone ili volontiraju.
my heart is with Brussels but changing your profile pic does nothing for the victims pic.twitter.com/AcB62ESZHU
— uncle reezy (@uncle_reezy) March 22, 2016

Kritike koje su bile u vezi sa “slacktivism” čule su se mnogo tokom terorističkog napada u Parizu kada je Fejsbuk omogućio funkciju da svoju profilnu fotografiju dopunite bojama francuske zastave, što je uradilo preko milion korisnika.
This is bigger than Paris. The world needs more than our French-flagged profile pictures. #slacktivism #ParisAttacks
— Caroline J. Mailloux (@theCJMview) November 15, 2015

Kakav je vaš stav o ovoj vrsti podrške na društvenim mrežama i da li ste menjali profilnu fotografiju u znak podrške?
Izvor: ibtimes.com
Foto: Le Monde

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.