Facebook obaveštava korisnike ako se pojave njihovi lažni profili

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook obaveštava korisnike ako se pojave njihovi lažni profili

Društvena mreža Facebook je uvela novu mogućnost, a radi se o tome da korisnici dobiju upozorenje kada se na popularnoj mreži pojavi njihov drugi, potencijalno lažni profil.

Automatski alat detektuje sumnjive profile pomoću imena i profilne slike. Korisnici potom dobijaju obaveštenje o potencijalnom lažnom predstavljanju, nakon čega se od njih traži da se izjasne da li se radi o lažnom predstavljanju, odnosno profilu ili je to zaista neka druga osoba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovaj alat funkcioniše u većem delu sveta, a testira se od novembra 2015. godine. Ove mere su deo napora kojim se želi pre svega povećati sigurnost žena na Facebooku.

Facebook testira i opciju prijavljivanje golotinje, kao i alat provere fotografija. Cilj je uklanjanje neprimerenih fotografija, posebno u slučajevima kada je ugrožen korisnik Facebooka. Alat će takođe slati linkove za podršku žrtvama, kao i pravne mogućnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fejsbuk obavještava korisnike ako se pojave njihovi lažni profili

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Mar.2016, 01:16

Društvena mreža Fejsbuk uvela je novu mogućnost, a radi se o tome da korisnici dobiju upozorenje kada se na popularnoj mreži pojavi njihov drugi, potencijalno lažni profil. Automatski alat detektuje sumnjive profile pomoću imena i profilne slike. Korisnici potom dobijaju obavještenje o potencijalnom...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.