AKTUELNO: Novih 65 žrtava virusa, na respiratorima 252

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 09:19

AKTUELNO: Novih 65 žrtava virusa, na respiratorima 252

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva korona virusa od 15.508 testiranih, preminulo je 65 osoba. Trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, a na respiratorima su njih 252. Do danas u 15 časova registrovano je ukupno 169.214 slučajeva kovid 19, a od početka pandemije preminulo je ukupno 1.549 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Do 15 časova u Srbiji je na korona virus testirano ukupno 1.760.489 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučaja. Procenat smrtnosti je 0,91.

U Novom Sadu pregledano 1024 pacijenta

U Kovid centru u Novom Sadu koji se nalazi u ambulanti Doma zdravlja na Novom Naselju u protekla 24 sata pregledano je 1024 pacijenta.

Na prvi pregled primljeno je 700 pacijenata, od kojih je 420 pozitivno na korona virus, što je oko 60 odsto.

Na kontrolu zdravstvenog stanja primljeno je 300 pacijenata. U Kovid centru navode da je 25 lekarskih ekipa u procesu rada u cilju smanjenja čekanja i ubrzanja procesa.

Pacijenti koji su bili u kućnoj izolaciji i osećaju se dobro, bez simptoma, mogu prekinuti izolaciju i putem telefonskog poziva, navode u Kovid centru.

21.09 - Vučić: Kovid bolnica u Kruševcu najkasnije do 15. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nova kovid bolnica u Kruševcu biti završena do 15. decembra.

Kazao je da će bolnica imati 150 kreveta intenzivne nege i 350 za poluintenzivnu negu. Predsednik je rekao da će se tu lečiti ne samo oboleli od kovida iz Kruševca, već i iz Trstenika i drugih gradova u tom delu Srbije.

17.42 - Vojna bolnica Niš u kovid sistemu

"Od sutra u kovid sistemu sa 100 novih postelja biće i Vojna bolnica u Nišu kako bi se smanjnio pritisak na Klinički centar Niš", izjavio je anesteziolog prof. dr Radmilo Janković.

On je za TV Zonu plus istakao da je sve više i kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom, zbog čega sve bolnice u okolnim gradovima postaju ili su postale kovid bolnice. Janković je dodao da su zdravstvo i kovid sistem u Nišu za sada pod kontrolom, ali da bi mere države trebalo da budu strože.

16.20 - Na Kosovu i Metohiji preminulo 16 pacijenata

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da je u prethodna 24 sata na Kosovu i Metohiji preminulo 16 pacijenata.

U poslednja 24 sata testirano je ukupno 1.505 osoba, a 626 je pozitivno na korona virus, prenosi Kosovo onlajn.

14.57 - Čačak: Bolnica nikad punija, hospitalizovano više od 200

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano 208 pacijenata pozitivnih i suspektnih na korona virus, što je najveći broj od početka epidemije.

14.13 - Đerlek: Jedna grupa ne shvata koliko je kovid opaka bolest

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je epidemiološka situacija u celoj zemlji teška i neizvesna.

12.27 - U Institutu za majku i dete nema težih pacijenata

Profesor Vladislav Vukomanović, kardiolog-pedijatar beogradskog Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić", izjavio je danas za RTS da u toj bolnici nema zaražene dece s težom kliničkom slikom.

10.08 - Najviše obolelih u Novom Sadu i Pančevu

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

09.27 - Situacija u Novom Sadu je teška i izazovna

Situacija u Novom Sadu je i dalje veoma teška i izazovna i došli smo do skoro hiljadu pregleda dnevno u kovid ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu, izjavio je gradonačelnik Novog Sada gostujući u emisiji "Svitanje" na TV Pink.

08.41 - Pogoršava se situacija ne teritoriji Jablaničkog okruga

Epidemiološka situacija na teritoriji celog Jablaničkog okruga se pogoršava, a u kovid bolnici u Leskovcu nalazi se 135 pacijenata od kojih su 102 na kiseoniku.

08.16 - U Pančevu 225 kovid pacijenata

U pančevačkoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima leči se 225 pacijenata. Iz južnog Banata je 181 osoba, 39 iz Beograda i njih petoro iz drugih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.