Skoro 80 odsto Norvežana nije za ulazak u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 80 odsto Norvežana nije za ulazak u EU

OSLO -

Skoro 80 odsto Norvežana nije za ulazak njihove zemlje u Evropsku uniju (EU), rezultati su ankete, koju je danas objavio dnevni list Nationen.

U anketi, koju je sproveo institut Sentio, od 1.000 ispitanika rekordnih 79,8 odsto izjasnilo se protiv ulaska Norveške u EU, 12,6 procenata je podržalo ulazak u Uniju, a 7,6 odsto anketiranih je bilo neopredeljeno.

Peter Has Brubak iz Norveške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konfederacije preduzeća uzroke tako velikog broja protivnika ulaska Norveške u EU, odnosno, evroskepticizma kod svojih sunarodnika, nalazi pre svega u aktuelnoj ekonomskoj krizi.

"Osim toga, nijedna politička partija u ovom trenutku ne govori o ulasku Norveške u Uniju kao o značajnoj temi", dodao je Brubak.

Norveška je ulazak u EU odbila na dva refernduma - 1972. i 1994. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina Norvežana neće u EU

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2011

Skoro 80 odsto Norvežana nije za ulazak njihove zemlje u Evropsku uniju, pokazuju rezultati ankete, koje je objavio dnevni list Nationen...U anketi koju je sproveo institut Sentio, od 1.000 ispitanika, rekordnih 79,8 odsto izjasnilo se protiv ulaska Norveške u EU, 12,6 procenata je podržalo ulazak...

Nastavak na Vesti-online.com...

NORVEŽANI NEĆE U EU

Izvor: Kurir, 06.Dec.2011

OSLO - Skoro 80 odsto Norvežana nije za ulazak svoje zemlje u Evropsku uniju, (UN) rezultati su ankete koje je objavio dnevni list Nationen...U anketi koju je sproveo institut Sentio, od 1.000 ispitanika, rekordnih 79,8 odsto izjasnilo se protiv ulaska Norveške u EU, 12,6 procenata je podržalo ulazak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.