U Aleksincu osvanuli murali sa likom Tome Zdravkovića i Gordane Brajović

Izvor: JužneVesti.com, 19.Sep.2024, 17:14

U Aleksincu osvanuli murali sa likom Tome Zdravkovića i Gordane Brajović

Na dve lokacije u Aleksincu oslikani su murali posvećeni piscu za decu i novinarki Gordani Brajović i legendi srpske narodne muzike Tomi Zdravkoviću, koji je rođen u ovom gradu. Iz Opštine najavlju i mural sa likom Novaka Đokovića.
foto: Opština AleksinacKako navode iz Opštine Aleksinac, povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se obeležava pod sloganom ''Zajednički javni prostori'', na prometnim lokacijama u gradu oslikani su murali poznatim Aleksinčanima. Oslikao ih je aleksinački umetnik Dejan Marković.
Gordana Brajović je rođena 1937. godine u Subotincu kod Aleksinca, a posle njene smrti u Aleksincu je pokrenuta pesnička manifestacija...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.