Stroža kontrola granice Njemačke sa Poljskom i Češkom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2023, 14:10

Stroža kontrola granice Njemačke sa Poljskom i Češkom

Njemačka je u srijedu, 27. septembra najavila da pojačava kontrole granice sa Poljskom i Češkom dok Berlin pokušava da ograniči rastući nivo ilegalne migracije. Federalna policija bi mogla da "sprovodi dodatne fleksibilne, ciljane kontrole ljudi na krijumčarskim rutama" duž granice sa ove dvije istoče susjedne države, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nancy Feaser na konferenciji za medije. Rastao je pritisak na ministarku da postroži kontrolu kako se broj ilegalnih ulazaka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Njemačka uvodi granične kontrole s Poljskom i Češkom

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2023

BERLIN - Njemačka će ove sedmice uvesti nove granične kontrole s Poljskom i Češkom, objavila je u srijedu (27. septembra) njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Feser, rekavši da treba učiniti više kako bi se zaštitio krhki sistem otvorenih granica Evropske unije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.