Zvezda deklasirala Jedinstvo na startu nove sezone; Pobede OFK Beograda i Čukaričkog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2024, 23:03

Zvezda deklasirala Jedinstvo na startu nove sezone; Pobede OFK Beograda i Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su ubsko Jedinstvo rezultatom 4:0 u meču prvog kola Superlige Srbije.

Zvezda je utakmicu protiv debitanta u Superligi rešila za samo pet minuta, a strelac prva dva gola bio je Šerif Ndiaje. Senegalcu je u 18. minutu asistirao Ognjen Mimović, a u 23. Luka Ilić.

Treći gol dao je Aleksandar Katai u 54. minutu. Posle dodavanja Hvang In Boma, kapiten Zvezde je rutinski matirao golmana gostiju Vukašina Jovanovića, preciznim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udarcem sa ivice šesnaesterca.

U 69. minutu Bruno Duarte je dao gol za Zvezdu na debiju, samo minut posle ulaska u igru. Brazilac je natrčao na odbijenu loptu i rutinski je poslao u mrežu sa nekih sedam metara.

Crvena zvezda u drugom kolu dočekuje lučansku Mladost, dok će Jedinstvo u Lazarevcu dočekati Partizan.

Milojević: Pridržavali smo se onoga što je bio naš cilj, hvala navijačima

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević posvetio je ubedljivu pobedu nad ubskim Jedinstvom (4:0) u prvom kolu Superlige Srbije navijačima, kojih je na tribinama stadiona "Rajko Mitić" bilo 12.458 i dodao da se ekipa pridržavala onoga što je bio cilj i istakao da će biti potrebno još malo vremena da se uđe u pun takmičarski ritam.

"Čestitam igračima i divnoj publici koja je došla da nas podrži. To su naše "delije", nismo ni sumnjali da će da budu tu u velikom broju. Moram da napomenem da je i Jedinstvo mlada i poletna ekipa sa jasnim naznakama šta žele. Pridržavali smo se onoga što je bio naš cilj i videli ste dosta mladih igrača u ekipi. Imamo i dosta igrača van protokola, koji se polako vraćaju. Idemo dalje, sutra trening, odmor, priprema za sledeću utakmicu i tako do kraja sezone", rekao je Milojević, a prenosi klupski sajt.

Zadovoljan je Milojević partijom izabranika.

"Nastojimo da igračima jasno kažemo šta su ciljevi i koji su njihovi zadaci u tome. U tom slučaju kad igrači to razumeju, samopouzdanje dođe samo od sebe i lakše se igra. Nažalost, danas smo imali i loših dodavanja, ali to je sasvim normalno i očekivano za premijeru. Trebaće nam malo vremena da uđemo u takmičarski ritam. Kreće polako pritisak, borba za svaki gol, ali zadovoljan sam", dodao je Milojević.

Osvrnuo se na kraju i na učinak strelaca, dvostrukog Šerifa Ndiajea i Aleksandra Kataija i debitanta Bruna Duartea.

"To su naši napadači i njima su potrebni golovi. Vredno rade na treningu i daju sve od sebe, a kada je to slučaj, nagrada sama dođe za ono što zaslužite", zaključio je Milojević.

Fudbaleri OFK Beograda pobedili u prvom meču posle povratka u Superligu

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su kao gosti u Užicu lučansku Mladost rezultatom 2:1 golovima Aleksandra Kahvića u finišu meča, u prvoj utakmici "romantičara" u Superligi Srbije posle osam godina.

Dušan Cvetinović je u 59. minutu doveo Mladost u vođstvo, ali je zatim postao u 84. minutu tragičar meča i omogućio Kahviću da postane junak pobede OFK Beograda. Cvetinović je po mišljenju sudije Nikole Radakovića skrivio penal faulom nad Kahvićem, a isti igrač je siguran je sa bele tačke bio Kahvić. Cvetinović je dobio drugi žuti karton, pa je morao van igre. OFK je brojčanu prednost iskoristio golom Kahvića u 90+3. minutu.

U drugom meču igranom u istom terminu Čukarički je na Banovom brdu bez većih problema savladao niški Radnički. Čukarički je protiv Nišlija poveo golom Đorđa Ivanovića u 32. minutu, a konačan rezultat je postavio mladi Mihajlo Cvetković u 17. minutu.

Čukarički će u drugom kolu u Sentu, gde utakmice kao domaćin igra subotički Spartak, dok će Radnički u Nišu dočekati TSC. OFK Beograd će u Loznici dočekati Tekstilac, sa kojim je prethodne sezone vodio bitke u Prvoj ligi. Lučanska Mladost u drugom kolu gostuje Crvenoj zvezdi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duarte blista od sreće posle gola na debiju u Zvezdinom dresu

Izvor: Sportal.rs, 21.Jul.2024, 00:00

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na startu nove sezone Superlige Srbije Jedinstvo iz Uba sa 4:0 na svom terenu, a prvenac u dresu našeg državnog prvaka postigao je Bruno Duarte.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.