Izvor: Blic, 12.Sep.2024, 21:35

3 BEBE SE GUŠILE ZBOG ISTE GREŠKE RODITELJA Doktori upozoravaju: Savet koji kruži internetom VEOMA OPASAN, a ovo je jedini pravilan način da uspavate dete posle hranjenja

U poslednje vreme majke širom Srbije čule su za savet da novorođenče treba da spava na leđima, iako je pre nekoliko godina ova praksa bila strogo zabranjena. Pedijatri i doktori ne znaju odakle je taj savet potekao i zbog čega, jer kako kažu za "Blic", taj način spavanja može dovesti do aspiriranja mleka kod bebe, koje je vrlo opasno. Juče su u Hitnoj pomoći u Beogradu primljene čak 3 bebe koje su aspirirale mleko, a lekari kažu da razlog može biti nepravilna pozicija u kojoj beba spava uz još jedna grešku roditelja - da tako stavljaju bebu u krevet a da ona nije podrignula nakon jela.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OVAKAV NAČIN SPAVANJA JE OPASAN! Doktori upozoravaju: Tri bebe se gušile zbog iste greške roditelja, ne slušajte savete sa interneta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2024

U poslednje vreme majke širom Srbije čule su za savet da novorođenče treba da spava na leđima, iako je pre nekoliko godina ova praksa bila strogo zabranjena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.