Akcija čišćenja Južne Morave

Izvor: B92, 15.Apr.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija čišćenja Južne Morave

Vranje -- Oko 2.000 volontera iz cele Srbije danas je na nekoliko lokacija čistilo obale Južne Morave.

Ministar za životnu sredinu Oliver Dulić najavio je da je ovo početak velike akcije "Očistimo Srbiju", koja će se završiti tek kada cela zemlja bude potpuno čista.

Zajedno sa volonterima Južnu Moravu je čistio i ministar Oliver Dulić, koji kaže da je i pre pojavljivanja filma o "Tužnoj Moravi" znao kakva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je situacija na ovoj reci, ali i na većini drugih reka u Srbiji.

Ovako brzu reakciju nije očekivao ni autor filma "Tužna Morava", koji je snimio plastične flaše i kese koje su zakrčile reku.

Na nekoliko lokacija od Leskovca do Vranja reku su čistili učenici, vojnici, članovi nevladinih organizacija, udruženja i drugih institucija.

Pored reke su bili i oni koji su do juče u nju bacali smeće. Oni strahuju da problem neće biti rešen jer, kako kažu, ne znaju gde da odlažu smeće, a zabranjeno im je da ga odvoze do gradskih kontejnera.

Ministar Dulić je najavio da će u nekim selima biti podeljene plastične kese i jednom nedeljno će biti organizovano odnošenje tog smeća. On kaže da je u ovom delu Srbije tek 4 odsto teritorije pokriveno organizovanim odnošenjem smeća, čime nije obuhvaćeno više od 60 odsto stanovništva.

Dulić je za 4. jun najavio veliku akciju čišćenja u Srbiji u kojoj bi, prema njegovim očekivanjima, trebalo da učestvuje preko 200.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.