Izvor: Blic, 25.Mar.2023, 23:15

NIKO NEĆE U PROSVETNE RADNIKE, DECI NEMA KO DA PREDAJE! Sve manje nastavnika, mladi neće da rade za male plate: Evo šta se planira novim izmenama Zakona o obrazovanju

Problem manjka nastavnika u školama nije od juče, a dok se rešenje ne pronađe postavlja se pitanje ko će deci ubuduće moći da predaje one najosnovnije predmete poput matematike i srpskog jezika i književnosti. Ministarstvo prosvete više puta menjalo je zakone kako bi popunilo manjak predavača. Tako najskorija radna verzija sugeriše da bi Zakon o obrazovnju dozovljavao da nastavnici sa master diplomom iz bilo koje oblasti mogu da rade kao predavači.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.