Izvor: Blic, 30.Jun.2024, 20:07

PRELIMINARNI REZULTATI IZBORA U FRANCUSKOJ Le Pen vodi, Makron pred debaklom?!

Prema prvim preliminarnim rezultatima, "Nacionalno okupljanje" (RN) Marin Le Pen je u prednosti na vanrednim parlamentarnim izborima u Francuskoj sa 34,2 odsto, "Novi narodni front" je iza sa 29,1 odsto, dok je Makronova stranka "Preporod" treća po glasovima, sa 21,5 odsto, prenosi tamošnji portal "Figaro".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekstremna desnica vodi u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj

Izvor: Danas, 30.Jun.2024

Ekstremna desnica u Francuskoj, predvođena mladim Žordanom Bardelom (Jordan Bardella) večeras je u vođstvu u prvom krugu vanrednih parlamentarnih izbora i mogla bi da dođe na vlast.

Nastavak na Danas...

Marin Le Pen o preliminarnim rezultatima izbora: Demokratija je progovorila

Izvor: Danas, 30.Jun.2024

Lider Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen izjavila je, posle objavljivanja prvih izlaznih anketa, da je stranka koju vodi ostvarila veličanstven rezultat i pozvala glasače da to potvrde u drugom krugu 7. jula.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.