Italijani otvaraju fabriku u NS

Izvor: B92, 08.Okt.2013, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani otvaraju fabriku u NS

Novi Sad -- Italijanska kompanija K314 će u Novom Sadu proizvoditi i montirati elektronske ploče i sklopove.

Kompanija K314 i JP "Poslovni prostor" Novi Sad potpisali su Ugovor o zakupu hale, veličine 1400 kvadrata, na Rimskim šančevima, saopštila je Gradska uprava Novog Sada.

Prema planovima kompanije, u 2014. godine u pogonu bi trebalo da bude angažovano između 20 i 30 radnika, da bi u kasnijim fazama bilo zaposleno njih 70.

Proizvodni kapaciteti privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << italijanske kompanije K314, koja je osnovana 2011. godine, smešteni su u okviru Tehnološkog parka Vimercate, koji je ustanovljen još 1960. godine kao odeljenje IBM-a za projektovanje i proizvodnju.

Početkom 2012.godine kompanija K314 je, nabavkom opreme, licenci i "nou-haua", iskoristila deo ogromnih kapaciteta ove lokacije i približila se potrebama današnje proizvodne industrije.

U 2012. godini ostvaren je promet od pet miliona evra i značajna dobit.

Kompanija K314 pridružila se grupi od 16 stranih kompanija koje u Vojvodini posluju u okviru sektora elektronske industrije, i koje upošljavaju više od 7.300 radnika, a prva je takva investicija u Novom Sadu.

Dolazak ove kompanije koja raspolaže znanjem i kapacitetima za proizvodnju elektronskih ploča i sklopova svih nivoa kompleksnosti, a u Novom Sadu je pronašla odgovarajući kadar i potrebnu infrastrukturu, rezultat je strateške saradnje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada i VIP Fonda i od velikog je značaja za promociju tog grada pred drugim stranim investitorima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.