Izvor: Capital.ba, 07.Okt.2024, 14:32

U BiH utrostručena vrijednost uvoza zlata

SARAJEVO – U BiH je za devet mjeseci ove godine uvezeno zlato u vrijednosti od 1,645 miliona maraka, što je gotovo tri puta više u odnosu na isti period lani, a razlog je, kažu upućeni, konstantan rast cijene ovog plemenitog metala. Prilikom uvoza zlata, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, od januara do kraja septembra ove godine naplaćene su dažbine u iznosu od 281.324 marke. U isto vrijeme lani, pokazuju podaci UIO BiH, uvezeno je zlato u vrijednosti od 561.669 maraka, dok je na dažbine otišlo 96.350 KM. Ovog plemenitog metala u raznim oblicima najviše je, kako je navedeno, stiglo iz Italije, zatim Slovenije, Kine i Njemačke. Trgovci nakitom širom Srpske tvrde da cijene zlata konstantno rastu, zbog čega...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kanton Sarajevo nastavlja obarati turističke rekorde

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2024, 16:17

SARAJEVO - Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) zabilježila je porast broja turističkih dolazaka od januara do septembra za 18,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.