Zvezda preokretom u spektakularnom derbiju došla na korak do titule!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 08:08

Zvezda preokretom u spektakularnom derbiju došla na korak do titule!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Partizan 3:2 (1:1) u spektakularnom 173. večitom derbiju i šest kola pre kraja prvenstva stekli velikih 10 bodova prednosti.

Dva penala, preokret u 99. minutu, obilje dobrih poteza, 15 minuta zaustavnog vremena, malo varnica na terenu između igrača i pet golova obeležili su 173. večiti derbi između Zvezde i Partizana.

Fudbaleri Zvezde su posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od 110 minuta igre došli do važnog trijumfa protiv Partizana u borbi za titulu šampiona Superlige Srbije.

Crno-beli su prekinuli Zvezdin niz od osam utakmica bez primljenog gola, tačnije Samed Baždar je postigao svoj prvenac u derbijima i načeo mrežu domaćih u 11. minutu igre.

Partizanova ofanzivna igra došla je do izražaja u ranoj fazi duela, delovalo je kao da je Albert Nađ iznenadio taktikom Vladana Milojevića, jer je igra gostiju dobijala atraktivne obrise ofanzivne igre preko centralnih veznih igrača, a golu su sudelovali Severina i Aranđel Stojković. To govori o detaljno pripremljenom planu, jer je Partizan igrom na sredini uspeo da "uspava" protivnika i da iznenadnim napadom po desnom boku dođe do gola.

Zvezda je potom uzvratila igrom preko Mirka Ivanića, odnosno po levoj strani terena. Ukrštanje Milana Rodića i Ivanića zbunjuvalo je igrače Partizana, ali opet, visoka koncentrisanost defanzivnih igrača, u prvom redu Bojana Kovačevića i Svetozara Markovića ulivala je sigurnost i stabilnost u igri crno-belih. Ivaniću je bio dovoljan "mali" prostor koji je već pri prijemu lopte i prvim korakom osvojio, a potom hazarderski krenuo ka golu večitog rivala. Ipak, zaustavljen je faulom Miloša Krunića u šesnaestercu Partizana.

Gejlor Kanga je iskoristio penal i poravnao rezultat u 16. minutu, uprkos dobroj proceni golmana Krunića.

Kako se kraj prvog poluvremena bližio, igra je ulazila u sporiji ritam. Međutim, tečni napadi su bili i dalje aktuelni i aktivni, ali su bili i sporiji, jer su timovi opreznošću održavali rezultat.

Tim Partizana je drugi deo meča ponovo započeo ofanzivno i opet je stigao do vođstva nakon 11 minuta igre, odnosno u 56. kada je Severina demonstrirao fudbalsko umeće, raskošan prijem, ali i šut. Sa desne strane unutar šesnaesterca odlično je primirio loptu, a potom je poslao i (ne)branjivi deo gola Zvezde. Omri Glazer je paradom ulepšao pogodak. Nakon drugog Partizanovog gola, dugo je trajala "agonija" Zvezde u potrazi za izjednanječem.

Rezervista Aleksandar Katai je ušao u igru u 58. minutu, a potom je u 69. savladao golmana Krunića. Ipak, iz VAR sobe je sugerisan ofsajd prilikom centaršuta Ivanića upućenog Endiaju. Radost navijača Zvezde pretvorila se u bes.

Crveno-beli su neprestano napadali, ali su ostavljali veliki prostor Partizanovim igračima za kontranapade, ali ih nije bilo.

Novo izjednačenje Zvezdi doneo je Šerif Endiaj u 89. minutu. Napadač je iskoristio dodavanje Osmana Bukarija i u duelu bio snažniji od Svetozara Markovića. Kapiten Partizana je potom protestvovao kod sudije Pavla Ilića koji se oglušio na njegove komentare i opaske da je nad njim načinjen prekršaj.

Sudija Ilić je posle izjednačenja dodelio 15 minuta zaustavne igre. Bilo je nekoliko prekida u drugom poluvremenu zbog bakljade navijača, ali i prekršaja na terenu, međutim nesvakidašnja minutaža je donela Zvezdi priliku da dođe do preokreta, što su crveno-beli iskoristili na najbolji mogući način.

Partizanovi fudbaleri nisu mogli da se oporave od poravnanja rezultata, a Zvezda je nastavila s napadima. Sve je rezultovalo drugim penalom na utakmici u korist Zvezde. Nikola Antić je "izgubio" korak za Bukarijem i oborio ga je na ivici šesnaesterca, sudija Ilić je uz zadršku ponovo pokazao na "belu tačku".

Preokret Zvezdi doneo je Aleksandar Katai, u 99. minutu meča, vrlo preciznim udarcem sa penala u desnu stranu gola. Krunić je ponovo procenio stranu, ali je bio nemoćan.

Zvezda je trijumfom u 173. večitom derbiju stigla nadomak nove titule prvaka Srbije. Crveno-beli imaju 10 bodova više od Partizana, a do kraja najjačeg fudbalskog takmičenja u državi ostalo je još šest kola.

Već u sredu, sledi novi derbi, u polufinalu Kupa Srbije, takođe na stadionu "Rajko Mitić".

Ovako je protekla utakmica:

Kraj meča!

90+12 - Slobodan udarac za Partizan. Izvodi ga Natho, bila je ovo dobra prilika za Partizan, ali Izraelac pogodio živi zid.

90+10 - Dvostruka promena u Zvezdi. Nemanja Milunović je ušao umesto Šerifa Endiaja, a Osmana Bukarija će zameniti Žan-Filip Kraso.



90+9 - GOOOL! Katai strelac sa penala! Vrlo precizan udarac Aleksandra Kataija u desnu stranu čime Zvezda dolazi do vođstva, prvi put na utakmici.

90+6 - Penal za Zvezdu! Žuti karton za Markovića, zbog protesta. Antić je u duelu sa Bukarijem oborio igrača Zvezde na ivici šesnaesterca i sudija Ilić je još jednom pokazao na "belu tačku".

90+4 - Nastavljen je meč. Pomalo nesvakidašnja odluka sudija da dodele 15 minuta dodatnog vremena. Tačno je da je bilo prkeida u nekoliko navrata zbog bakljade, kao i prekršaja i ostalih detalja zbog kojih bi meč dobio zaustavno vreme, ali je zaista 15 minuta igre mnogo.

90+1 minut - Igrači Partizana u razgovoru sa sudijom Ilićem. Fudbaleri Partizana protestuju zbog duel igre između Markovića i Endiaja prilikom gola, kapiten crno-belih zahteva faul, ali sudija Ilić kategorički odbija takvu odluku. Još uvek nema naznaka kada bi meč mogao biti nastavljen.

90. minut - Igraće se još 15 minuta nadoknade zbog silnih prekida zbog bakljada.

89. minut - GOOOL! Endiaj poravnao rezultat! Šerif Endiaj je poravnao rezultat, nakon dodavanja Bukarija. U duelu sa Markovićem napadač Zvezde je bio spretniji i napravio je prostora za udarac kojim je matirao Krunića.



85. minut - Još jedna velika prilika za Zvezdu. Fudbaleri Zvezde su imali sjajnu priliku, ali je nesporazum među igračima rezultovao promašajem domaćih.

37.465 gledalaca na utakmici. Spiker na stadionu "Rajko Mitić" objavio je podatak da je 37.465 gledalaca prisutno na utakmici Zvezde i Partizana u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

78. minut - Olajinka umesto Ivanića u Zvezdi.

78. minut - Dvostruka promena u redovima Partizana. Aranđel Stojković i Jung Džun Goh su napustili teren, a nastaviće meč Aleksandar Filipović i Aldo Kalulu.

74. minut - Zbog nove bakljade - novi prekid. Tri minute je trajala pauza.

70. minut - Ofsajd! Ostaje 2:1 za Partizan! Sudije u VAR sobi su sugerisale ofsajd i pogodak Crvene zvezde je poništen. Partizan je i dalje u vođstvu.



69. minut - GOOOL! Zvezda stigla do novog izjednačenja! Golman Paritizana je odbranio udarac Endiaja, a potom je Bukari poslao loptu do Kataija koji je okrznuo loptu i postigao gol za izjednačenje. Veliko komešanje u šesnaestercu Partizana okončano je golom Zvezde.

67. minut - Saldanja je na terenu. Mauteš Saldanja je umesto Sameda Baždara u igru. Meč je okončao Kastiljo, a umesto njega će igrati Mateja Stjepanović.

62. minut - Sudar Kastilja i Krunića. Krunić je nesmotreno prilikom brobe da uradi loptu i izbaci iz svog šesnaesterca udario Kastilja koji je ostao na travi. Uslediće kratak prekid, medicinska ekipa je na terenu.

60. minut - Ofanziva Zvezde, Krunić stabilan. Zaigrala je Zvezda ofanzivnije nakon primljenog gola. Centaršut Marka Stamenića sa desne strane pao je pravo na glavu Šerifa Endiaja koji je potom uputio loptu ka Kruniću, a golman Partizana je maestralno reagovao i sklonio loptu sa gol linije.

58. minut - Katai umesto Kange. Zvezda će zaigrati ofanzivnije, jer je ušao Katai.



55. minut - GOOOL! Severina ponovo dovodi Partizan u prednost! Sjajan udarac Severine sa leve strane unutar šesnaesterca i novo dođstvo Partizana. Maestralan prijem, potom i udarac kojim je Glazer bio savladan. Još jedna loša postavka igrača Zvezde u defanzivi. Zanimljivo je da je Partizan postigao gol u 11. minutu prvog i u 11. minutu drugog poluvremena.

51. minut - Nastavljen je meč. Duel je posle bakljade i smanjene vidljivosti na terenu nastavljen. Razišao se dim sa terena.

46. minut - Novi prekid zbog bakljade. Kao i na početku utakmice, duel je zaustavljen zbog bakljade.

Počelo je drugo poluvreme. Promena u Zvezdi, Naser Điga je umesto Milana Rodića ušao na teren.

Kraj prvog poluvremena.

45+1 - Bukari promašio zicer! Imala je Zvezda priliku da preko Bukarija dođe do vođstva u finišu prvog poluvremena, ipak reprezentativac Gane je nakon dobrog dodavanja Hvanga loše reagovao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Partizana, šutirao je pravo u Krunića.

45. minut - Igraće se još 60 sekundi nadoknade.

40. minut - Prekid zbog sudara Mijailovića i Ovusua i žuti karton. Prilikom starta na loptu, Mijailović i Ovusu su se sudarili na sredini igrališta. Igra je za trenutak prekinuta, a sudija Ilić je u međuvremenu dodelio žuti karton Ovusuu.

37. minut - Bukari komplikuje u velikoj šansi. Osman Bukari je imao izglednu priliku da zatrese mrežu Partizana, ali je isuviše zakomplikovao u nameri da uputi udarac ka Kruniću. Napravio je nekoliko nepotrebnih varki i potom promašio gol, lopta je prošla pored stative.

28. minut - Goh pogodio stativu! Partizan je odličnom tranzicionom igrom stigao gol šanse. Goh je igrao u situaciji jedan na jedan sa Mijailovićem i lažnjakom je otklonio opasnost od odbrane, potom je šutirao u bliži ugao i pogodio stativu, međutim, Glazer je, fudbalski rečeno, bio na lopti.

22. minut - Odlična akcija i promašaj Endiaja. Dobra kombinacija igrača Zvezde, ali je Šerif Endiaj bio loš prilikom udarca, poslao je loptu koju mu je dodao Bukari, preko Partizanovog gola.

20. minut - Dinamičan početak 173. večitog derbija. Pomalo iznenađujuće, Partizan je ofanzivno započeo meč i stigao do ranog vođstva. Zvezda se revanširala golom sa penala. U dosadašnjem delu meča najaktivniji fudbaleri na terenu su bili Samed Baždar i Mirko Ivanić. Zvezda često menja pravce u napadu, pokušava da nadmudri goste promenom strane, ali mirna igra crno-belih pokazuje zrelost tima. S druge strane, Partizan najčešće napada preko desne strane terena u kombinaciji Severina - Stojković.



15. minut - GOOOL! Kanga donosi Zvezdi izjednačenje. Gejlor Kanga je postigao gol sa jedanaest metara. Šutirao je u desnu golmanovu stranu i savladao Krunića koji je procenio stranu.

14. minut - Penal za Zvezdu! Krunić je kasno intervenisao i oborio je Mirka Ivanića u šesnaestercu. Kanga će šutirati penal.

11. minut - GOOOL! Samed Baždar doneo vođstvo Partizanu! Odlična akcija Partizana krunisana je golom Sameda Baždara. Fudbaleri Zvezde su napravili lošu kretnju koju je iskoristio Aranđel Stojković prodorom po desnoj strani, a Baždar je glavom bio miran i zatresao mrežu Zvezde sa pet metara udaljenosti.



8. minut - Veleslalom Osmana Bukarija i velika šansa. Krilni napadač Crvene zvezde Osman Bukari napravio je seriju driblinga u kojoj je nadmudrio trojicu fudbalera Partizana. Međutim, igrač iz Gane je loše reagovao prilikom šuta, lopta je prošla pored gola gostiju.

5. minut - Šansa i za Zvezdu. Stamenić je bio u prilici da ugrozi gol Partizana, ali je nespretno šutirao i lopta je otišla pored gola. Žestok tempo na Marakani.

1. minut - Baždar odmah zapretio, Glazer sjajan. Partizan je odmah zapretio, Samed Baždar je odlično šutirao sa 12-13 metara udaljenosti od gola, međutim Omri Glazer je bio odličan i otklonio je opasnost, barem za trenutak.

Počeo je meč.

Nađu pozlilo i morao u bolnicu, ali ipak stigao da vodi Partizan u derbiju

Pomoćnom treneru Partizana Albertu Nađu je pozlilo, morao je u Urgentni centar, ali je posle pregleda stigao na stadion i vodiće ekipu u 173. večitom derbiju protiv Zvezde.

"Nađ je stigao u svlačionicu Partizana i vodiće ekipu", saopštili su crno-beli.

Prethodno, u protokolu je pisalo da će ekipu kao prvi asistent voditi Bojan Zavišić.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj ne može da vodi ekipu zbog četiri žuta kartona.

Zbog bakljade na stadionu odložen početak meča

Najvatreniji navijači Zvezde i sa druge strane Partizana napravili su bakljadu zbog koje je smanjena vidljivost na terenu, te je početak meča odložen.

Fudbaleri izlaze na teren

Predvođeni sudijom Ilićem, fudbaleri Zvezde i Partizana upravo su kročili na teren stadiona "Rajko Mitić".

Sve je spremno za početak 173. večitog derbija

Sve je spremno za početak meča. Očekuje se izlazak fudbalera Zvezde i Partizana na teren stadiona "Rajko Mitić".

Poznati sastavi:

Crvena zvezda: Glazer – Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović – Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić – Šerif.

Partizan: Krunić – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Ovusu, Kastiljo, Zahid, Goh, Severina – Baždar.

Ovo je prvi od dva derbija u pet dana koji će večiti rivali odigrati.

Fudbaleri Zvezde u meč ulaze rasterećenije, jer imaju sedam bodova viška u odnosu na Partizan. Očekuje se da od ishoda predstojećeg duela zavisi nastavak takmičenja u borbi za naslov šampiona države.

Zvezda je prva na tabeli sa 77 bodova i trenutno ima niz od šest pobeda u ligi. Od početka sezone crveno-beli su trijumfovali 25 puta, dva puta remizirali i doživeli tri poraza, uz gol razliku 77:22.

Partizan je na drugoj poziciji. U dosadašnjem delu sezone crno-beli su ostvarili 22 pobede, četiri puta igrali nerešeno i imaju isti broj poraza u mečevima nacionalnog prvenstva, uz gol razliku 66:35.

U prethodnom kolu Partizan je izgubio od Čukaričkog na Banovom brdu sa 3:2, dok je Zvezda na poslednjem meču pre večitog derbija slavila protiv Železničara iz Pančeva rezultatom 3:0.

Poslednji večiti derbi odigran je 9. marta na stadionu "Rajko Mitić", a utakmica je završena rezultatom 2:2. Crveno-beli su od tada trijumfovali na svim utakmicama računajući prvenstvo i kup takmičenje. Crno-beli su u nešto lošijoj formi, ubeležili su dva poraza, jedan remi i četiri pobede.

Posle ligaškog susreta, večiti rivali će igrati u polufinalu Kupa Srbije, taj meč zakazan je 24. aprila i igraće se na Zvezdinom stadionu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloje kao Galilej: Dokazao da se ipak sve okreće na Zvezdino proleće

Izvor: Sportal.rs, 20.Apr.2024

Od blistavog sjaja, preko pognute glave i zime koja je donela korenite promene i povratak u budućnost, a onda do povratka na prvo mesto Superlige Srbije. Vladan Milojević je dokazao da se sve okreće u fudbalu, da se ne živi od juče, ali i da nije uzalud prihvatio posao kada je bio na drugom mestu....

Nastavak na Sportal.rs...

NEMA PREDAJE: Partizan se oglasio pred derbi, u prvom planu sudija Ilić (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2024

Fudbaleri Partizana gostuju Crvenoj zvezdi u 173. Večitom derbiju koji se igra danas od 18 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.