Anti-age dijeta za žene 40 plus: Namirnice koje brišu bore i održavaju mladolikost!

Izvor: Svet plus, 08.Jul.2024, 20:45

Anti-age dijeta za žene 40 plus: Namirnice koje brišu bore i održavaju mladolikost!

Otkrijte kako anti-age dijeta ubrzava metabolizam, briše bore i čuva mladolikost. Saveti za ishranu, namirnice bogate antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminima.

Dijeta za podmlađivanje postala je globalni hit, fokusirajući se na namirnice koje ubrzavaju metabolizam, brišu bore i čine nas vitalnijim. Umesto fokusiranja na gladovanje i mršavljenje, ova anti-age dijeta podrazumeva promenu ishrane kako bi se smanjili znaci starenja kože. Slana hrana, slatkiši >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i gazirana pića mogu negativno uticati na izgled kože, izazivajući nadutost, nezdravu boju i pojavu bubuljica. Visok unos šećera i soli posebno su neprijateljski, te je ključno kontrolisati njihovu konzumaciju radi očuvanja mladolikosti.

Anti-age dijeta je koncipirana oko namirnica bogatih antioksidansima, vitaminima i mineralima, neophodnih za revitalizaciju kože i održavanje zdravlja. Prema Nutricionisti Nicolasu Perriconeu, autoru knjige "The Wrinkle Cure", ključni principi dijete uključuju:

Izbor namirnica: Fokus na antioksidansima, vitaminima, mineralima i omega-3 masnim kiselinama.

Suplementi ishrani: Dodatci koji podržavaju revitalizaciju kože i jačanje imuniteta.

Primena na koži: Korišćenje prirodnih maski protiv bora za dodatnu negu.

Ova dijeta ne samo da pomaže u očuvanju mladolikosti već i jača imunitet kože, smanjujući crvenilo, bubuljice i znakove starenja. Povećava nivo kolagena i elastina, ključnih za čvrstinu i elastičnost kože.

Najbolje namirnice protiv bora

Voda: Održava hidrataciju i pomaže koži da ostane jedra i otporna.

Riba: Bogata omega-3 masnim kiselinama i proteinima, smanjuje upale i poboljšava elastičnost kože.

Orašasti plodovi: Izvor aminokiselina i esencijalnih nutrijenata.

Tamnozeleno povrće: Spanać, kelj, blitva i brokoli bogati su antioksidansima.

Maslinovo ulje: Sadrži nezasićene masne kiseline i vitamine važne za kožu.

Bobičasto voće: Visok sadržaj antioksidanata, niski glikemijski indeks.

Citrusi: Bogati vitaminom C, esencijalni za zdravlje kože.

Pasulj: Izvor proteina, folne kiseline i drugih važnih nutrijenata.

Ova dijeta podrazumeva pet obroka dnevno, pametno izabranih i kombinovanih kako bi se maksimizirala korist za kožu i opšte zdravlje. Izbegavajte namirnice s visokim glikemijskim indeksom poput složenih šećera, hleba, testenina i crvenog mesa kako biste održali kožu mladolikom i zdravom.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.