Pet stvari koje ne radim kad su mi deca bolesna: Saveti dr. Keli Frejdin!

Izvor: Svet plus, 04.Jun.2024, 10:24

Pet stvari koje ne radim kad su mi deca bolesna: Saveti dr. Keli Frejdin!

Doktor Keli Frejdin, iskusna pedijatarka i majka dvoje dece, deli svoje stručne savete kako pravilno brinuti o bolesnoj deci. Sa osnovom u pedijatriji i obrazovanju na prestižnom Harvardu, njeni saveti su dragoceni vodič za roditelje u tim osetljivim trenucima kada su mališani bolesni. 

Pročitajte njene korisne strategije i olakšajte put ka bržem oporavku vaših najmilijih.

Kad su deca bolesna, briga o njima postaje prioritet. Kao majka dvoje dece i pedijatar >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sa Harvarda, dr. Keli Frejdin deli svoje savete kako najbolje pomoći bolesnom detetu.

    Nepotrebno budenje zbog temperature: San je ključan za oporavak. Ako dete spava mirno, ne budim ga čak ni ako ima temperaturu. Odmor je važan za brži oporavak.

    Brzo reagovanje na tegobe: Ako dete pokazuje znake teškog disanja ili nelagode, odmah mu dajem bezbedne lekove za temperaturu kao što su acetaminofen ili ibuprofen.

Foto: Freepik

    Fokusiranje na izgled deteta: Temperatura nije jedini pokazatelj bolesti. Pažljivo posmatram kako se dete oseća i izgleda, što mi pomaže da procenim ozbiljnost stanja.

    Prirodni lekovi umesto hemikalija: Za ublažavanje kašlja preferiram med umesto sintetičkih sirupa. Med je siguran i efikasan prirodni lek za decu stariju od godinu dana.

    Precizno doziranje lekova: Kada dajem lekove, uvek koristim precizna merenja u mililitrima radi tačnog doziranja. To smanjuje rizik od grešaka i poboljšava bezbednost deteta.

Ovi saveti, osmišljeni od strane dr. Keli Frejdin, nude praktične smernice za brigu o bolesnoj deci. Njena stručnost i iskustvo kao pedijatra i roditelja čine ih posebno korisnim u stresnim situacijama bolesti kod dece.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.