Izvor: Svet plus, 07.Jun.2024, 20:00
Trešnja krisp - ukusan i jednostavan recept za neverovatan desert!
Ovaj trešnja krisp je jednostavan za pripremu, neverovatno ukusan desert koji će oduševiti vaše goste. Sa savršenom kombinacijom sočnih trešanja i hrskavog preliva, ovo je recept koji morate isprobati!
Saznajte kako napraviti trešnja krisp - nevjerovatno ukusan i jednostavan desert. Ovaj recept sa trešnjama je savršen uz šlag ili sladoled. Probajte već danas!
Ovaj trešnja krisp je zaista neverovatan desert! Tako je ukusan i veoma lak za pripremu. Svi ga uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << hvale i traže mi recept kad ga napravim! Predivan je kad se servira sa šlagom ili sladoledom.Sastojci za trešnja krisp:
910 g trešanja (sveže ili zamrznute)
1 šolja univerzalnog brašna
1 šolja šećera
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanile
1 veliko jaje
1/3 šolje putera
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte rernu na 200˚C.
Uklonite koštice iz svežih trešanja ili odmrznite zamrznute trešnje. Stavite ih u podmazanu tepsiju veličine 33x23 cm.
U posudi za mešanje umutite brašno, šećer, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, jaje i vanilu dok ne dobijete smesu koja se mrvi.
Pospite ovu smesu preko trešanja, ne prekrivajući ih u potpunosti, ostavljajući male praznine da "dišu".
Istopite puter, prelijte preko vrha i pecite 40 minuta.
Hlađenje i serviranje:
Ostavite da se malo ohladi pre serviranja. Poslužite sa šlagom ili sladoledom za najbolji ukus.
Dodatni saveti za najbolji trešnja krisp:
Pekan orasi daju dodatnu hrskavost, ali mogu se zameniti i drugim orasima po želji. Eksperimentišite sa količinom cimeta i muskatnog oraščića da biste pronašli savršeni balans ukusa.
Kako čuvati trešnja krisp?
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana. Možete ga podgrejati u rerni pre serviranja.
Trešnja krisp je savršen desert za svaku priliku. Uz ovaj jednostavan recept, možete brzo napraviti desert koji će svi obožavati. Isprobajte naš recept za trešnja krisp i uživajte u bogatom ukusu trešanja kombinovanom sa hrskavim prelivom!
Prijatno!