Trešnja krisp - ukusan i jednostavan recept za neverovatan desert!

Izvor: Svet plus, 07.Jun.2024, 20:00

Trešnja krisp - ukusan i jednostavan recept za neverovatan desert!

Ovaj trešnja krisp je jednostavan za pripremu, neverovatno ukusan desert koji će oduševiti vaše goste. Sa savršenom kombinacijom sočnih trešanja i hrskavog preliva, ovo je recept koji morate isprobati!

Saznajte kako napraviti trešnja krisp - nevjerovatno ukusan i jednostavan desert. Ovaj recept sa trešnjama je savršen uz šlag ili sladoled. Probajte već danas!

Ovaj trešnja krisp je zaista neverovatan desert! Tako je ukusan i veoma lak za pripremu. Svi ga uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << hvale i traže mi recept kad ga napravim! Predivan je kad se servira sa šlagom ili sladoledom.Sastojci za trešnja krisp:

910 g trešanja (sveže ili zamrznute)

1 šolja univerzalnog brašna

1 šolja šećera

1/2 šolje ovsenih pahuljica

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica vanile


1 veliko jaje

1/3 šolje putera


 Uputstvo za pripremu:

Zagrejte rernu na 200˚C.

Uklonite koštice iz svežih trešanja ili odmrznite zamrznute trešnje. Stavite ih u podmazanu tepsiju veličine 33x23 cm.

U posudi za mešanje umutite brašno, šećer, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, jaje i vanilu dok ne dobijete smesu koja se mrvi.

Pospite ovu smesu preko trešanja, ne prekrivajući ih u potpunosti, ostavljajući male praznine da "dišu".

Istopite puter, prelijte preko vrha i pecite 40 minuta.

Hlađenje i serviranje: 

Ostavite da se malo ohladi pre serviranja. Poslužite sa šlagom ili sladoledom za najbolji ukus.

Dodatni saveti za najbolji trešnja krisp:

Pekan orasi daju dodatnu hrskavost, ali mogu se zameniti i drugim orasima po želji. Eksperimentišite sa količinom cimeta i muskatnog oraščića da biste pronašli savršeni balans ukusa.

Kako čuvati trešnja krisp?

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana. Možete ga podgrejati u rerni pre serviranja.

Trešnja krisp je savršen desert za svaku priliku. Uz ovaj jednostavan recept, možete brzo napraviti desert koji će svi obožavati. Isprobajte naš recept za trešnja krisp i uživajte u bogatom ukusu trešanja kombinovanom sa hrskavim prelivom!

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.