Evropska komisija odobrila reformske agende Srbije i partnera sa Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2024, 14:15

Evropska komisija odobrila reformske agende Srbije i partnera sa Zapadnog Balkana

Evropska komisija odobrila je danas reformske agende pet partnera sa Zapadnog Balkana, uključujući Srbije, čime se otvara put za isplate iz Instrumenta za reformu i rast za Zapadni Balkan, vrednog šest milijardi evra.
"Komisija je danas odobrila reformske agende Albanije, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije nakon pozitivnog mišljenja država članica EU. U svojim ambicioznim Reformskim agendama, pet vlada Zapadnog Balkana obavezuje se na društveno-ekonomske i fundamentalne reforme koje ce preduzeti kako bi podstakli rast i približavanje EU u okviru Plana rasta u periodu od 2024. do 2027. godine", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobreno i Srbiji: Evropska komsija odobrila reformske agende za pet kandidata sa Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 23.Okt.2024, 14:28

Evropska komisija je danas odobrila reformske agende za pet kandidata ili potencijalnih kandidata za članstvo u EU sa Zapadnog Balkana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.