Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Dejton jedini trenutno mogući okvir za BiH

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je Dejtonski sporazum jedini trenutno mogući okvir za BiH i da je važno da se ta zemlja okrene reformama koje vode ka EU.

Povodom nedavne odluke vlade i skupštine Republike Srpske (RS) da prekine suradnju sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) zbog hapšenja Srba na području Novog Grada ( Bosanski Novi) , osumnjičenih za ratne zločine nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Bošnjacima, Ivanić je rekao da su "SIPA  i MUP radili po pravilima i normama kako je i ranije radjeno" i da smatra da je to "više unutrašnja bitka nego što je suštinski problem".

 Govoreći o mogućnosti održavanja referenduma u RS Ivanić je rekao da "to zna samo (predsjednik RS Milorad) Dodik".

On se obratio putem  Skypa sudionicima skupa "Potencijalna unutrašnja nestabilnost BiH" koju su u Beogradu organizirali  Centar za spoljnu politiku i Fondacija "Hans Zajdel".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ivanić: Dejton jedini mogući okvir za BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2015

BEOGRAD - Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je Dejtonski sporazum jedini trenutno mogući okvir za BiH i da je važno da se ta zemlja okrene reformama koje vode ka EU...Povodom nedavne odluke vlade Republike Srpske da prekine saradnju sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA)...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.