Međunarodna konferencija o LGBT pravima u Beogradu

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna konferencija o LGBT pravima u Beogradu

Međunarodna konferencija "Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji", na kojoj će biti reči o ljudskim pravima u okviru pridruživanja EU, počinje danas u hotelu "Metropol".

Osim uobičajenih tema poput diskriminacije, nasilja i govora mržnje, na dvodnevnom skupu će biti reči i o kvalitetu socijalnih usluga i radu sa centrima za socijalni rad.

Kao krajnji cilj konferencije organizator očekuju pridobijanje podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i stvaranje što šireg savezništva od medija do sportskih udruženja i medjunarodnih korporacija koji prvi put uzimaju učešće na jednoj LGBT konferenciji u Srbiji.

Kako su najavili organizatori, "Labris" i nemačka fondacija "Hirsćfeld-Eddy-Foundation", sutra će u Skupštini grada biti predstavljen dokumentarni turski film "Moje dete" o LGBT deci i njihovim roditeljima.

Organizatori očekuju oko 200 gostiju iz regiona, zapadne i istočne Evrope i Amerike, a u okviru programa će u subotu, 13. septembra, u Centru za kulturnu dekontaminaciju biti otvorena izložba o teroru nad LGBT osobama tokom Drugog svetskog rada.

Prvog dana konferencije obratiće se predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravopravnost polova Meho Omerović, članica Evropskog parlamenta Teri Reintke i poverenik nemačke vlade za ljudska prava, koji je ujedno i poslanik Bundestaga Kristof Štreser.

Na konferencija će biti reči i o dva zakonska predloga koji su izradili "Labris" i "Gejten LGBT" , a to su Predlog zakona o registrovanom istopolnom partnerstvu i Predlog zakona o rodnom identitetu.

Partnerske organizacije na projektu su "Civil Right Defenders" i YUCOM.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.