Roditelji u Evropi izbegavaju kurseve o roditeljstvu

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Apr.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji u Evropi izbegavaju kurseve o roditeljstvu

Roditeljima u EU su na raspolaganju obuke za unapredjenje veština roditeljstva, ali veoma mali broj njih se prijavi za ovakve kurseve zbog straha da budu okarakterisani kao loši roditelji, pokazao je izveštaj Evropske fondacije za unapredjenje životnih i radnih uslova (Eurofound). Naročito je izražen mali broj očeva na obukama što bi moglo da dovede do stvaranja pogrešnog porodičnog modela po kome je isključivo majka zadužena za odgajanje dece. Autori izveštaja navode da ravnoteža izmedju obaveza kod kuće i na poslu doprinosi boljoj poziciji roditelja na tržištu rada.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Roditelji nerado idu na kurseve o roditeljstvu

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2013

Roditeljima u EU su na raspolaganju obuke za unapređenje veština roditeljstva, ali veoma mali broj njih se prijavi za ovakve kurseve zbog straha da budu okarakterisani kao loši roditelji, pokazao je izveštaj Evropske fondacije za unapređenje životnih i radnih uslova (Eurofound).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.