Vučić hitno sa ambasadorima Kvinte i EU; Oglasila se i Centralna banka tzv. Kosova

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 13:39

Vučić hitno sa ambasadorima Kvinte i EU; Oglasila se i Centralna banka tzv. Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s ambasadorima zemalja Kvinte, kao i šefom delegacije Evropske unije.

Zemlje Kvinte su, podsetimo, SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka.

Sastanak je najavljen za 18 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Podsetimo, Vučić je sinoć održao hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog najave Prištine da ukine korišćenje srpskog dinara.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je juče u Prištini da će vlada privremenih institucija izneti informacije o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.

Danas se oglasila i Centralna banka tzv.Kosova odakle je saopšteno da se razmatra mogućnost odlaganja uredbe kojom se ukida korišćenje srpskog dinara na teritoriji tzv. Kosova, odnosno uvodi korišćenje evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.