Šta zapravo Ustavni sud može da odluči u četvrtak u vezi sa projektom Jadar?

Izvor: Danas, 08.Jul.2024, 21:25

Šta zapravo Ustavni sud može da odluči u četvrtak u vezi sa projektom Jadar?

Direktor kampanja inicijative Kreni-Promeni Sava Manojlovića da će Ustavni sud u četvrtak 11. jula na sednici usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar, te da će se stvari vratiti u stanje pre ukidanja plana koji je predviđao iskopavanje rude u oblasti Jadra. Manojlović je naveo da je Vlada Srbije 2022. godine namerno na neispravan način donela odluku o ukidanju Prostornog plana Jadar, čime se otvara put povratku Rio Tinta i kopanju litijuma.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Sumnjivo da Ustavni sud zaseda o Rio Tintu usred jula i godišnjih odmora": Šta bi mogao da odluči?

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2024, 07:10

Direktor kampanja inicijative "Kreni-promeni" Savo Manojlovića rekao je da će Ustavni sud u četvrtak, 11. jula usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.