Misle da je veštica i plaše je se: Ko je žena morbidnog izgleda o kojoj bruji svet? FOTO

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 08:58

Misle da je veštica i plaše je se: Ko je žena morbidnog izgleda o kojoj bruji svet? FOTO

Modna kreatorka Mišel Lami nedavno se pojavila na crvenom tepihu Venecijanskog filmskog festivala na premijeri filma 'Ferari' i šokirala sve prisutne i javnost svojim izgledom.

Ova francuska dizajnerka je takođe muza i supruga Rika Ovensa, a njen lik je dovoljno upečatljiv i prepoznatljiv da kada je jednom vidite, nikada je nećete zameniti sa drugom ženom.

Prepoznaćete je po okomitoj crnoj liniji na čelu, preplanuloj koži, zlatnim koricama na zubima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i crnim prstima ukrašenim brojnim prstenovima. Odeća koju nosi je avangardna, pa njen izgled izgleda kao deo performansa. Uvek ima cigaretu u rukama i kaže da je to navika za koju može da zahvali Godaru i njegovim filmovima, piše Stil.

"Uvek nosim sedam, ponekad osam prstena na prstima. Osmi je veliki kristal koji nosim na desnom palcu, ali kada je tu ne mogu da kucam, pa ga nosim samo u posebnim prilikama. Prsten je prva stvar koju stavljam čim se probudim, čak i pre nego što skuvam jutarnji čaj", rekla je jednom u intervjuu.

Objasnila je i zašto farba prste u crno: "Jednom sam shvatila da mogu da ofarbam prste u crno bojom za kosu. Uvek sam mrzela lak za nokte, ali volim svoje crne prste."

Mišel je alžirskog porekla. Rođena je 1944. godine, a odrasla je u Francuskoj tokom Drugog svetskog rata. Potiče iz bogate umetničke porodice i od detinjstva je okružena zanimljivim ljudima i umetnošću, antikvitetima i restauratorima. Detalji iz njene prošlosti su prilično kontradiktorni i nejasni, jer Mišel više voli da priča o aktuelnim dešavanjima, a u intervjuima često daje nejasne odgovore o svojoj prošlosti. Tokom svog života promenila je mnoge profesije i bukvalno živela nekoliko života.

Dvadesetih je sa prijateljicom nastupala u pozorištima i bavila se striptizom, a krajem sedamdesetih odlučila je da napusti prethodni život i preselila se u Los Anđeles.

U Americi se posvetila modnoj karijeri i osnovala sopstveni brend 'Lami'. Njen modni stil je uvek bio drugačiji. Kako kaže, i u detinjstvu se često neobično oblačila, a roditelji bi je pri izlasku iz kuće pitali: 'Gde ćeš tako obučena?'

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.