Fudbal je igra u kojoj Real na kraju uvek pobedi - Madriđani osvojili 15. titulu prvaka Evrope!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2024, 11:31

Fudbal je igra u kojoj Real na kraju uvek pobedi - Madriđani osvojili 15. titulu prvaka Evrope!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 15. titulu prvaka Evrope, pošto su večeras na londonskom Vembliju u finalu Lige šampiona savladali Borusiju Dortmund rezultatom 2:0.

Na taj način "kraljevski klub" je po 15. put u istoriji na krovu Evrope i po tome je apsolutni rekorder. Sa druge strane, Borusija je ostala na samo jednoj tituli, izgubivši svoje treće finale najvećeg evropskog takmičenja.

Posebno će joj po lošem ostati upamćen "Vembli" pošto je izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugo uzastopno finale na epskom londonskom stadionu.

Posle skandaloznog početka, kada su trojica navijača ušla na teren i više od dva minuta ih niko odatle nije uklonio, imali smo miran početak utakmice.

Ali, kako je vreme odmicalo, Borusija je bila ta koja je bila konkretnija i opasnija. Prvu pretnju uputio je Julijan Brandt, da bi zatim sredinom prvog poluvremena nemački tim imao dve velike prilike.

Najpre preko Karima Adejemija, koji je izašao potpuno sam ispred Tiba Kurtoe, ali se uplašio Belgijanca i otišao previše u stranu.

Dva minuta kasnije je isti igrač asistirao za Niklasa Filkruga, a on pogodio stativu. Međutim, usporeni snimak je pokazao da je bio u ofsajd poziciji.

Dortmund je nastavio da pritiska Real, koji je zaista u jednom momentu izgledao kao da je na "konopcima", ali je na golu imao Tiba Kurtou. Uostalom, koliko puta smo videli Real u toj poziciji, a da je na kraju on taj koji zadaje poslednji udarac.

Tako je bilo i ovog puta. Već u drugom poluvremenu je Karlo Ančeloti odlučio da promeni taktiku i prepusti posed Edinu Terziću, te da čeka šansu iz kontri ili prekida.

Iako je prva zapretila preko Filkruga, kome ovo nije bilo veče, Borusija je počela da pada, a Real preuzimao konce utakmice u svoje ruke.

Najpre je zapretio Toni Kros iz slobodnog udarca, potom Dani Karvahal volejem sa druge stative, a Gregor Kobel je imao sve više posla i bivao na sve većim mukama.

Da bi napokon u 74. minutu usledio "hladan tuš" za "žuti zid" i momenat koji je sve promenio –gol glavom dao je najniži igrač na terenu, Dani Karvahal, koji se "ušunjao" negde na peterac i na nesvakidašnji način rešio ovo finale.

I tu se Borusija Dortmund raspala.

Real je nastavio da niže šanse, novu je propustio Džud Belingem, ali je već u 83. minutu namestio gol koji je otklonio sve dileme.

Asistirao je Vinisijusu Žunioru, a Brazilac bio nepogrešiv za konačnih 2:0 i 15. titulu Real Madrida.

Finale nakratko prekinuto zbog utrčavanja navijača na teren

Tokom finalne utakmice Lige šampiona tri navijača su istrčala na teren, zbog čega je meč nakratko prekinut.

Odmah posle startnog zvižduka, na terenu stadiona Vembli pojavio se navijač u tamnoj majici, pritrčao je fudbaleru Real Madrida Vinisijusu i napravio sa njim selfi, prenosi Independent.

Navijač u beloj majici napravio je krug oko terena, nakon čega ga je zaustavilo obezbeđenje i vezista Borusije Marsel Sabicer.

Trenutak kasnije, treći navijač je izjurio na teren, izbegavajući obezbeđenje skoro minut pre nego što je oboren na zemlju.

Jedan od osvajača je na grudima nosio natpis "Mellstroy", što se najverovatnije odnosi na ruskog blogera Andreja Burima.

Vembli je neslavno bio domaćin haotičnom finalu Eura 2020. između Engleske i Italije, kada su na stadion upale divlje grupe uglavnom mladića koji su napali policajce i navijače sa kartama, navodi britanski list.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras finale Lige šampiona: Real Madrid protiv Borusije Dortmund

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2024

Fudbaleri Real Madrida i Borusije Dortmund igraju večeras finale Lige šampiona u Londonu na Vembliju, od 21 čas.

Nastavak na Radio 021...

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE?

Izvor: HotSport.rs, 01.Jun.2024

Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona! Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona! Od 21 čas Borusija i Real Madrid će se na Vembliju boriti za ušati trofej, drugi za Milionere ili petnaesti za kraljevski klub. Ekipa iz Dortmunda...

Nastavak na HotSport.rs...

Vembli je već bio uklet za Borusiju, ali i Nevena Subotića: Srbin je napravio čudo, ali su Milioneri te noći plakali /VIDEO/

Izvor: Sportal.rs, 01.Jun.2024

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Real Madrida sastaće se u subotu (21.00) na Vembliju, u finalu Lige šampiona. Milioneri 11 godina nisu bili akteri meča za najveći trofej, još od poraza od Bajern Minhena (2:1), a tada je dres Dortmunda nosio i Neven Subotić.

Nastavak na Sportal.rs...

Sudar titana na ''Vembliju'': Real Madrid ili Borusija Dortmund?

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2024

Više nego uzbudljiva sezona Lige šampiona polako se bliži kraju i staće večeras u 90 i nešto minuta fudbala na legendarnom "Vembliju", gdje će o tituli novog prvaka Evrope odlučivati Dortmund i Real Madrid.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Žute se londonske ulice: Snimak nepregledne kolone navijača Dortmunda zadivio fudbalski svet /VIDEO/

Izvor: Sportal.rs, 01.Jun.2024

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda će večeras na "Vembliju" imati ogromnu podršku svojih navijača, koji su u velikom broju doputovali u London na finale Lige šampiona sa Real Madridom.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.