Grci hoće pare, traže poresku amnestiju

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci hoće pare, traže poresku amnestiju

Grčka želi da sa Švajcarskom pregovara o postizanju sporazuma o poreskoj amnestiji za Grke koji imaju bankarske račune u toj zemlji.

To bi joj omogućilo da povrati novac koji joj je u ovom trenutku hitno neophodan, preneli su švajcarski mediji.

Prema tekstu grčkih vlasti, predložena je amnestija za one koji su ilegalno deponovali novac u Švajcarskoj, u zamenu za paušalno plaćanje 21 odsto od ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprijavljenog iznosa, naveo je list NCC Zontag (NZZ Sonntag) pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Grčka vlada na čelu s levičarskom Sirizom, čiji opstanak zasivi od ishoda na referendumu, obećala je da će se boriti protiv utaje poreza.

Iznos ukupno deponovanog novca u Švajcarskoj varira u rasponu od dve do 200 milijardi evra.

Neimenovani portparol švajcarskog ministarstva finansija potvrdio je da je Grčka predstavila ponudu, ne precizirajući detalje.

Švajcarska, dugo poznata po čuvanju bankarske tajnosti, pod pritiskom suseda promenila je taj sistem kako bi se lakše krivično gonili oni koji se bave finansijskim malverzacijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.