U Hagu nastavak suđenja bivšim vođama tzv. OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2024, 09:01

U Hagu nastavak suđenja bivšim vođama tzv. OVK

Pred Specijalnim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšim vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseliju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, koji su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.
Predviđeno je da danas davanje iskaza nastavi 96. svedok tužilaštva, bivši pripadnik tzv. OVK Fadilj Geci, koji je svedočenje počeo juče.
Geci je bio i na raznim funkcijama u stranci Demokratski savez Kosova (DSK), a tužilaštvo je navelo da će on svedočiti o osnivanju DSK, njenoj strukturi i članstvu, kao i o odnosima između tzv. OVK i DSK, uključujući pretnje i napade pripadnika tzv. OVK na članove DSK.
Suđenje bivšim vođama tzv. OVK počelo je 3. aprila...
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protiv Tačija, Veseljija i ostalih vođa zločinačke tzv. OVK dosad govorilo 96 svedoka, a sprema se još 50! Zastrašuju ih da ne progovore o jezivim zločinima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2024, 09:48

U sudnici Specijalizovanog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u procesu protiv bivših lidera tzv. oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija dosada je govorilo 96 svedoka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.