Izvor: Tech-Lifestyle.com, 03.Jul.2024, 18:01

TOP 5: gadžeta za skidanje sa mreže

Mink-E Teardrop Camper Mink-E Teardrop Camper Kamp prikolice su po prirodi kompaktne, ali ova potpuno električna kamp prikolica (prethodne su imale dizel grejanje) je dovoljno simpatična da zasluži nežan dodir. Prednosti njene veličine i težine (samo 510 kg) su očigledne: može se vući većinom električnih vozila i možete je otkačiti i pomerati ručno (što je korisno za ljude poput mene koji često smatraju da je vožnja unazad sa prikolicom mukotrpan test agilnosti).
Serija Mink je dizajnirana i izgrađena na Islandu za turističko tržište rentiranja, a popularnost njenog oblika (naročito njenog panoramskog krovnog prozora) dovela je do uvođenja širom Evrope. U teoriji, može da primi tročlanu porodicu ako je najmanji član dovoljno mali; madrac veličine queen leži od prednjeg do zadnjeg dela, a krevetić je postavljen levo-desno iznad nogu odraslih (alternativno može poslužiti kao prostor za skladištenje). Viši ljudi mogu sumnjati u svoju sposobnost da se uguraju. Tende i nadstrešnice se mogu pričvrstiti za kuhinjski deo nazad da bi se kreirao dodatni životni prostor.
USB i 12V utičnice u prikolici napajaju se sa dve baterije od 70Ah, koje se mogu puniti putem 13-pinskog kabla tokom vožnje i održavati napunjenost na licu mesta preko solarnog panela na krovu. Leti, sistem za protok vazduha održava kabinu hladnom tokom puta, a kombinacija pasivne ventilacije i pokretnog ventilatora reguliše temperaturu dok spavate. Za hladnije vreme, Mink-E-ova toplotna izolacija obavlja većinu posla; ima grejač, ali neizbežno povlačenje struje znači da će vam biti potrebna struja iz mreže (ili V2L iz vašeg automobila) za korišćenje. Držači za piće na lukovima točkova su samo jedan od primera divne pažnje prema detaljima. MINK-E Teardrop Camper, £25,320.
BirdWeather PUC snimač ptica BirdWeather PUC Ljubitelji ptica već su možda svesni Birdneta, divne (i besplatne) aplikacije koja prepoznaje glasanje ptica i povezuje ih sa vrstama. Međutim, ona zaista radi samo kada gledate u svoj telefon – što nije uvek idealno. Kalifornijski inženjer Tim Klark rešio je ovaj problem kompaktnim stereo audio snimačem, opremljenim senzorama za okolinu, koji radi u tandemu sa Birdnetom.
Ponesite ga na planinarenje, a aplikacija će vam kasnije prikazati mapu kuda ste hodali i sve podatke o pevanju ptica. Savršeno se pričvršćuje za ranac i svakako je izdržljiv. BirdWeather PUC, $249.
Polar Grit X2 Pro titan sat Polar Grit X2 Pro Polar Grit X2 Pro, je u osnovi isti sat kao i Vantage V3, sa ojačanim eksterijerom bilo od čelika ili, u slučaju Titan verzije, „aerosvemirskog“ titanijuma. Za razliku od mnogih masivnih satova na tržištu ultra-izdržljivosti, ovaj je veoma prijatan za oko, sa dva kaiša: crni silikonski ili braon kožni. Meri, kako biste očekivali, gomilu zdravstvenih parametara i integrisan je sa uslugama kao što su Strava, MyFitnessPal, Adidas Running i Apple Health. Ima odlične navigacione i funkcije ponovnog praćenja koraka, zajedno sa unapred učitanim mapama koje ne zavise od pokrivenosti podacima. Polar Grit X2 Pro Titan, £749.
Panasonic Toughbook 33 tablet Panasonic Toughbook 33 Skoro tri decenije, Panasonic je bio brend za robusne, gotovo neuništive laptope i tablete (snabdeva američku vojsku). Najnovija iteracija iz Toughbook 33 serije možda nije na najnovijem nivou u smislu procesorske snage (koristi 12. generaciju Intel čipova) ali njegov okvir od legure magnezijuma je napravljen da izdrži prašnjave okoline, mlazove vode, brze promene temperature (npr., od +20ºC u zatvorenom prostoru do -29ºC napolju) i udare iz različitih uglova. U početku se čini kontraintuitivno nemarno baciti laptop u gepek automobila, ali nakon nekoliko dana počnete ga tretirati više kao bušilicu nego kao IT opremu. Panasonic Toughbook 33 Mk3, od £2,909.
Octo Max višenamenski karabiner alat 20-u-1 Sitpack Octo Max Danska firma Sitpack ima na raspolaganju ultimativni alat za boravak na otvorenom u obliku karabinera (iako nije sertifikovan za penjanje). Telo je od titanijuma („aluminijum je previše lagan, čelik previše težak, a mat završnica je teška za postizanje sa drugim metalima“, kaže osnivač Sitpacka Jonas Lind-Bendixen) i nož koji se može menjati i držač višenamenskih bitova čine ga zaista fleksibilnim. To je čudo za otvaranje flaša, otvaranje tegli, zatezanje matica, okretanje šrafova, vađenje eksera, skidanje izolacije sa žica – i teško ga je izgubiti zahvaljujući dvema pločama koje svetle u mraku. Sitpack Octo Max višenamenski karabiner 20-u-1, £97.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.