Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Jul.2024, 12:00

adidas otkrio loptu ‘FUSSBALLLIEBE FINALE’ za polufinalne i finalne utakmice UEFA Euro 2024

FUSSBALLLIEBE FINALE zvanična lopta za utakmice u finalu dobija osveženje vizuelnih elemenata sa lopte iz grupne faze, sa istaknutim crnim oblicima krila naglašenim živopisnim ivicama, krivinama i tačkama koje preuzimaju prepoznatljive crne, crvene i zlatne boje države domaćina, Nemačke.
Beli osnovni sloj je zamenjen upadljivom srebrnom bojom, koja predstavlja srebrni pehar za koji će se takmičiti poslednje četiri ekipe. Srebrna boja lopte je posebno razvijena i testirana sa sportistima kako bi se osiguralo da se lopta ističe na terenu bez odbijanja svetlosti sa njene površine.
FUSSBALLLIEBE FINALE Prvi put predstavljena od strane brenda u sedištu adidas fudbala u Berlinu, FUSSBALLLIEBE FINALE zvanična lopta za utakmice je prva zvanična lopta za finalne utakmice evropskog prvenstva UEFA koja sadrži Connected Ball tehnologiju – koja isporučuje precizne podatke o lopti video sudijama u realnom vremenu. Kombinovanjem podataka o poziciji igrača sa veštačkom inteligencijom, innovacija doprinosi poluautomatskoj ofsajd tehnologiji UEFA i bila je ključna u podršci tokom donošenja odluka tokom turnira.
Tehnologija takođe poboljšava ukupno iskustvo gledalaca tako što nudi tačno merenje podataka u igri – uključujući brzinu lopte, obrtaj i udaljenost koju je lopta prešla pre nego što je stigla do mreže.
Inovacije se nastavljaju, jer lopta donosi revolucionarni jezgro pod nazivom CTR-CORE, dizajnirano za poboljšanje tačnosti i konzistentnosti sa maksimalnim zadržavanjem oblika i vazduha, i PRECISIONSHELL poliuretansku (PU) kožu sa mikro i makro teksturama i oblikom panela od 20 delova za poboljšanu aerodinamiku.
FUSSBALLLIEBE FINALE Solène Störmann, globalni direktor kategorije za fudbalsku opremu u adidasu, rekla je: „Kako je ovo prvo UEFA evropsko prvenstvo koje se održava u jednoj zemlji od 2016. godine, želeli smo da FUSSBALLLIEBE FINALE bude snažno inspirisana bojama nemačke zastave. Da bi se stvarno isticala kao lopta za najznačajnije utakmice, odlučili smo se za prepoznatljivu srebrnu osnovu koja čini da lopta gotovo oličava željeni pehar za koji će se sve ove sjajne ekipe takmičiti. Ovo je lopta koja je uvela novu eru tehničkih inovacija na UEFA evropskom prvenstvu kroz Connected Ball tehnologiju”.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.