Mehanizam u Hagu odbacio mogućnost puštanja na prevremenu slobodu Sredoja Lukića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2024, 11:55

Mehanizam u Hagu odbacio mogućnost puštanja na prevremenu slobodu Sredoja Lukića

Predsednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove sudija Grasijela Gati Santana odbacila je mogućnost prevremenog oslobađanja nekadašnjeg pripadnika jedinice "Beli orlovi" Sredoja Lukića, iako je odslužio dve trećine kazne od 30 godina izrečene za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u Višegradu.
"Značajni faktori su protiv njegovog prevremenog puštanja na slobodu, uključujući veliku težinu njegovih zločina i njegov propust da pokaže dovoljne znake rehabilitacije", saopšteno je iz Mehanizma.
U saopštenju koje je potpisala Santana, navodi se da "ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje postojanje ubedljivih humanitarnih razloga koji bi opravdali poništavanje ove negativne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Haški sud odbio da prevremeno oslobodi Sredoja Lukića osuđenog za zločine u Višegradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2024, 12:03

Sudski Mehanizam u Hagu saopštio je danas da je odbio zahtev Sredoja Lukića, osuđenog za ratne zločine nad Muslimanima u Višegradu 1992., da bude prevremeno oslobođen pošto je izdržao dve trećine kazne od 27 godina zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.