Tužilac Venditi : Šarićeva grupa više ne deluje u Italiji

Izvor: Blic, 28.Mar.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac Venditi : Šarićeva grupa više ne deluje u Italiji

PODGORICA - Italijanski tužilac za borbu protiv mafije Mario Venditi saopštio je danas da kriminalna organizacija oko Darka Šarića više ne deluje u Italji, ali da policija te zemlje kao i policije “čitave Evrope” nastavljaju potragu za optuženim za šverc kokaina.

Milanski tuzilac, koji je vodio istragu šverca kokaina, kazao je na međunarodnom skupu tužilaca u Budvi da je doprinos Crne Gore u "raskrinkavanju” italijanskog ogranka Šarićeve organizacije bio "odlučujući”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hapšenjem, između ostalih, i Duška Šarića, brata odbeglog Darka.

Venditi je Duška Šarića označio "kao desnu ruku” čitave organizacije koja "deluje na svetskom nivou i čiji saradnici u Srbiji i Crnoj Gori okreću tone kokaina i milione evra”.

Milanski tužilac doveo je u vezu Šarićevu grupu sa "dva atentata u Cirihu” i ubistvom Kotoranina Dragana Dudića-Frica 2010. godine u Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.