Суд у Москви ставио Јулију Наваљну на међународну потерницу

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2024, 18:59

Суд у Москви ставио Јулију Наваљну на међународну потерницу

Басмански окружни суд Москве издао је данас налог за хапшење у одсуству за удовицу руског опозиционара Алексеја Наваљног Јулију Навалну због наводног учешћа у екстремистичкој заједници. Фото: Pixabay/essuera „Јулија Борисовна није била доступна истражним органима у претходној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истрази. С тим у вези, она је стављена на потерницу“, наводи се у саопштењу суда, преносе Известија.
Појашњава се да је суд одлучио да донесе превентивну меру против Јулије Наваљне након разматрања представке истражних органа.
„Она се терети да је починила кривично дело из дела 2 члана 282.1 Кривичног законика Руске Федерације – учешће у екстремистичкој организацији“, додаје се у саопштењу.
Период притвора рачуна се од тренутка изручења на територију Русије или од тренутка притвора на територији Руске Федерације.
Федерално надзорно тело за финансије, Росфинмониторинг данас је донео одлуку да Наваљну уврсти у регистар организација и појединаца укључених у екстремистичке активности или тероризам.
Makron: Nemačka i SAD glavni protivnici ulaska Ukrajine u NATO

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд у Москви ставио Јулију Наваљну на међународну потерницу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.