Ko laže i ko prekraja izbornu volju Nišlija - iz SNS-a optužuju opoziciju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2024, 10:53

Ko laže i ko prekraja izbornu volju Nišlija - iz SNS-a optužuju opoziciju

I dok predstavnici četiri opozicione liste tvrde da je došlo do izborne krađe u Nišu i poručuju naprednjacima da je odlukom GIK-a došlo do prekrajanja izborne volje građana, isti rečnik i fraze njima sada upućuju iz niškog SNS-a. Kažu da je svim Nišlijama jasno da su verodostojni zapisnici i poručuju opoziciji "da izbornu volju građana neće promeniti plasiranjem laži o falsifikovanim zapisnicima, ma koliko puta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ponovili i koliko god glasno to uzvikivali".

Nakon što predstavnici opozicije već danima tvrde da su zapisnici u opštini Medijana prepravljani, te da su petice postale šestice, a jedinice četvorke, na šta su i uložili prigovore Gradskoj izbornoj komisiji, iz niškog SNS-a uzvraćaju da je sve verodostojno.

Ove zapisnike su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoći u prekrajanju izborne volje - navodi se u saopštenju niškog SNS.

Objavili su i fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu koji, napominju, istovetni sa onima sa sajta RIK-a.

Podsetimo, iz opozicije su uložili 36 prigovora Gradskoj izbornoj komisiji, od kojih je 6 delimično usvojeno, a ostali su odbijeni kao nerazumljivi, neosnovani ili nedozvoljeni. Na ovu odluku GIK-a predstavnici opozicije uložili su žalbe Višem sudu, a dve od njih su već usvojene.

Iz SNS-a su se osvrnuli i na navode opozicije da v.d. predsednika Višeg suda u Nišu Tomislav Trajković vrši uticaj na Gradsku izbornu komisiju i traži da naknadno komisija dostavi zapisnike sa sednica kako bi žalbe opozicije bile odbijene i da to čini kako bi pokazao političku podobnost. Kažu naprednjaci, reč je o najbrutalnijem pritisku na pravosudne organe.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.