Stopiran tender za adaptaciju objekta Medikoterapije u vrtić

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2024, 12:58

Stopiran tender za adaptaciju objekta "Medikoterapije" u vrtić

Iako su firme Budućnost Pet iz Jagodine i Euro Support Group iz Beograda dobile posao rekonstrukcije "Medikoterapije" u Čairu i pretvaranje ovog objekta u vrtić, ugovor nije potpisan jer je jedna od firmi učesnica tendera podnela Zahtev za zaštitu prava. Taj zahtev je stopirao završetak javne nabavke i eventualni početak radova, dok Republička komisija za zaštitu prava ne donese konačno rešenje.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je javnu nabavku za rekonstrukciju objekta "Medikoterapija" još u aprilu, a početkom jula je doneta odluka o izboru izvođača.

Firme koje su izabrane ponudile su cenu od nešto više od 52 miliona sa PDV-om.

Inače, na tender je stiglo 9 ponuda, a 4 su odbijene kao neprihvatljive. Jedna od firmi koje su učestvovale, podnela je zahtev za zaštitu prava.

Sada će na potezu Repubička komisija za zaštitu prava, a na njenu odluku može se čekati i dva meseca.

Podsetimo, objekat "Medikoterapije" čiji je veći deo izgrađen pre više decenija i dorađen početkom ove decenije, nalazi se preko puta južne tribine stadiona "Čair", a između pomoćnih terena stadiona i bazena "Čair". Godinama je bilo planirano da tu bude useljen Sportski dispanzer, a potom je 2020. godine bila ideja da u toj zgradi bude Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Potom su iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prošle godine najavili da će objekti "Medikoterapije" u Čairu i nekadašnjeg restorana "Lipov lad" biti adaptirani u vrtiće.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.