Ko nije a ko jeste glasao za Djurovića

Izvor: JUGpress.com, 06.Jun.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko nije a ko jeste glasao za Djurovića

LESKOVAC

Za novog predsednika Skupštine grada Leskovca koalicija okupljena oko SNS-a, koja ima 54 od ukupno 75 odborničkih mandata, kao i SPS, predložili su lidera leskovačkih socijalista Aleksandra Đurovića koji je izabran glasovima ove koalicije .

O njegovoj biografiji i dosadašnjem političkom i profesionalnom radu govorio je Dragan Savić ispred SPS-a.

U disksusiji koja je usledila, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Živojin Stefanović je prokometarisao da se deo Đurovićeve biografije krije, budući da se 1999. godine, po njegovoj tvrdenji, učlanio u SRS. Ukazao je i na to da Đurović više neće moći da bude vlasnik firme za obezbeđenje, jer bi to bio sukob interesa.

Nenad Filipović je rekao da odbornici Jedinstvene Srbije neće glasati za izbor Đurovića (mada on lično hoće, zbog dugogodišnjeg poznantsva sa njim), što je obrazložio time da je SPS prekršio dogovor da sa Jedinstvenom Srbijom da nakon izbora uđe u koaliciju.

Nebojša Cakić iz SDS-a je rekao da odbornici ove stranke neće glasati za Đurovićev izbor. On je izrazio zabrinutpost što u skupštinskim klupama sede ljude koji su se politikom bavili i 90-tih godina, kada je Srbija doživela ekonomski krah i sancije. Precizirao je da misli na socijaliste i radikale, „koji su zajedno bili tvorci pogubne politike po zemlju“. Cakić je značajan deo svog izlaganja posvetio proteklim izborima, tvrdeći da je bilo niza nepravilnosti i izbornih krađa i kupovina glasova. Odgovorio mu je kandidat za gradonačelnika Goran Cvetanović, koji je demantovao tvrdnje o nepravilnostima, i postavio pitanje zbog čega su izbornoj komisiji podneta samo dva prigovora, ako je već toliko nepravilnosti bilo. Cvetanović je optužbe Cakića okarakterisao kao „opravdanje za neupseh opozicije na izborima“.

Jelena Spirić, odobornica DS-a, rekla je da odobonici ove stranke neće glasati za izbor Aleksandra Đurovića na mestu predesdnika Skupštine. Ona je rekla da se nada da novoizabrani predsednik neće „podleći zatrašivanju od strane Cvetanovića, da neće dozvoliti kršenje Poslovnika i državnje monologa od tri sata, jer Skupština nije mesto za to“.

Tajnim glasanjem, sa 71 glasom od 72 odbornika, koliko je pristuvovalo sednci, za predsednika Skupštine grada izabran je Aleksandar Đurović, predlog izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i „Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“. Za zamenika predsednika Skupštine sa 53 glasa izabran je Milun Dinić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom skupštinskom sazivu.

Nenad Zdravković iz SDS-a je rekao da Milun Dinić ima impresivnu karijeru, ali da ne zaslužuje da ponovo bude izabran za zamenika predsednika Skupštine. On je ukazao na Dinićevu „političku nedoslednost“, kao i to da je cilj Minula Dinića „da bude u politici da bi zadržao fotelju“. Izborom Dinića pokazujemo da poštujemo mlade, ali i one koji su gradili ovo društvo, rekao je Goran Cvetanović i demantovao da je Dinić član SNS-a. Živojin Steanović je istakao svoj stav da u PUPS-u ima „licimerja i nedoslednosti“, i da je ova stranka bila dva puta u koaliciji sa SPS-om, da bi ih na kraju izdala, rekao je Stefanović, i naglasio da je „PUPS grupa koja je formirana radi svojih interesa“. Sa njegovom konstataciojom u potpunosti se složio i Nebojša Cakić iz SDS-a, isitčući da je PUPS „interesna ogranizacija grupe ljudi“. Saša Stojanović iz DS-a je dodao da je izbor Miluna Dinića „zahvalnica za pravljenje Spasovdanske koalicije i rušenje legalne vlasti izabrane 2012. godine.

Zbog isteka mandata dužnosti sekretara Skupštine grada razrešen je Zoran Vukašinović, i na predlog predsenika Skupštine Vukašinović je ponovo izabran na ovu dužnost na period od četiri godine, a za njegov izbor glasali su i odbornici pozicije i opozicije. Nenad Filipović iz Jednisvene Srbije zamenio je Vukašinoviću što se dugogodipnjeg profesionalnog rada priklonio jednoj političkoj opciji, SNS-u.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.