Izvor: JUGpress.com, 17.Okt.2024, 19:56

Nišlijka kreirala piktoknjigu kao vid pomoći deci sa autizmom

NIŠ
Nišlijka Biljana Stojanović pronašla je jedinstven način da pomogne svom sinu Oliveru, jedanaestogodišnjem dečaku koji živi sa autizmom, da nauči čitanje i da mu komunikacija sa okolinom bude olakšana. Naime, Biljana je osmislila piktoknjigu koja predstavlja kombinaciju teksta i ilustracija i deci, kao i odraslima sa poteškoćama u govoru, pomaže da lakše savladaju čitanje i izražavanje.
Oliver pohađa redovnu školu u Nišu, a po rečima njegove majke “najveći izazov je bio čitanje lektira i upravo tada nastala je piktoknjiga ,,Tri praseta””.
,,Knjiga je nastala zbog Olivera i za Olivera, ali je dostupna svoj deci i svima onima sa poteškoćama u čitanju, kao i za decu u vrtiću...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.