Radi, ne radi, radi - česma na Trgu kralja Milana opet bila u kvaru

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2023, 15:44

"Radi, ne radi, radi" - česma na Trgu kralja Milana opet bila u kvaru

"Čairska česma" na Trgu kralja Milana koja je popravljana tek pre nešto više od mesec dana, danima je ponovo bila u kvaru, a voda se sinoć izlivala duž centralnog Trga. Od jutros je situacija bolja, pa Nišlije mogu nesmetano da koriste česmu.

Kako navode česma je curila već nekoliko dana, a sinoć je voda prelivala duž celog Trga, sa svih strana.

Voda curi i preliva sa tri strane, dok jedna uopšte ne radi - navodi Nišlija.

Na poziv redakcije Južnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vesti iz Opštine Medijana rekli su da će o novom kvaru obavestiti Nišstan, a kako se sada može videti na terenu, tri od četiri česme nesmetano rade i voda ne preliva.Od danas tri od četiri česme nesmetano rade; foto: JV

Da li je uzrok kvara tehnički ili je reč o nesavesnim građanima koji bacaju smeće u odvode, iz Opštine do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili.

Inače, ovo nije prvi put da je ona u kvaru, tokom prošlog leta od postojeće četiri česme koje izvu iz lavova voda je curila sa 3. Tada nije došlo do popravke, već je česma krajem septembra zatvorena.

Ovog leta, u najtoplijim danima ponovo je došlo do kvara, zbog toga su radnici zaduženi za održavanje, uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika započeli popravku, ali samo mesec i po dana kasnije, voda ponovo preliva.Iz Opštine nema odgovora; foto: JV/Privatna arhiva

Podsetimo, česma Josifa Rinera stara je više od jednog veka, a 1903. godine postavljena je na Trgu kralja Milana. Premeštena je u park "Čair" tokom rekonstrukcije Trga i priprema za postavljanje spomenika oslobodiocima Niša. Nakon više od 7 decenija, 2007. godine vraćena je na svoju primarnu lokaciju, ali je česma zbog dugog boravka u parku, zadržala naziv "Čairska".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.