Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2024, 12:14

Savo Manojlović: “Ustavni sud u četvrtak ukida uredbu Vlade na zahtev Rio Tinta”

BEOGRAD

Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović saopštio je da će Ustavni sud u četvrtak ukinuti odluku Vlade Srbije kojoj je ukinut prostorni plan Jadar.

“Ustavni sud je 11. jula zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada” saopštio je Manojlović.

“Ustavni sud donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << leto kako bi prošla bez pobune javnosti. Vlada (Ana Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo bili najavili 22. januara 2022. godine” istakao je Manojlović.

Manojlović je podsetio da Ustavni sud već drugu godinu za redom nije odlučio o ustavnoj žalbi Kreni – Promeni zbog toga što Narodna skupština nije stavila na glasanje narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma.(Kreni-Promeni)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Savo Manojlović: Ustavni sud će u četvrtak poništiti odluku o ukidanju prostornog plana Jadar

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2024

Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović objavio je da je Ustavni sud za četvrtak, 11. jul zakazao sednicu na kojoj će, po njegovim rečima, usvojiti inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.