Izvor: JUGpress.com, 06.Apr.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju na ,,Rosulji” u Vlasotincu utakmica sezone za Vlasinu

VLASOTINCE

I previše je bilo važnih utakmica vlasotinačke Vlasine u njenoj dosadašnjoj uspešnoj istoriji, dugoj, čak, 99 godina. Mnogo je posle tih presudnih utakmica bilo radosti zbog izvojevanih pobeda i ostvarenih ciljeva. A, bilo je i ponekad i tuge kada se nije ostvarilo ono što se želelo.

U nedelju u okviru 20.kola zone ,,Jug” na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” sastaju se domaća Vlasina i Pčinja iz Trgovišta. Trenutni plasman ove dve ekipe najbolji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pokazatelj vrednosti ove dve ekipe. Zonaš iz Tgovišta već nedeljama se šepuri kao vodeća ekipa na tabeli, a ,,Rosuljci” joj iz kola u kolo permanentno prete da preuzmu lidersku poziciju. Ostale ekipe, po svemu sudeći, nemaju realnih šansi da mogu da pomrse račune Pčinji i Vlasini.

Atmosfera pred nedeljni meč ove dve ekipe dostigla je tačku usijanja. Na svakom koraku u gradu na reci Vlasini govori se o predstojećoj utakmici i Vlasotince i fudbalska ,,Rosulja” u nedelju popodne biće u žiži interesovanja sportske javnosti ovog dela Srbije. Pobednik iz ovog susreta mnogo dobija, dok se poraženoj ekipi umanjuju šanse za osvajanje prvog mesta.

Mnogo toga pozitivnog u poslednje vreme dešava se na fudbalskoj ,,Rosulji”. Rukovodstvo kluba na čelu sa Nenadom Stojkovićem koji je ,,alfa i omega” kluba, i uz pomoć ostalih sardnika, u prvom redu, potpredsednika Dragana Nikolića ,,Sigme” i Miroslava Milosavljevića, koji obavlja funkciju sportskog direktora, vlasotinački zonaš, polako ali sigurno, vraća se na pobednički pijedestal iz vremena Stojana Babastojanskog i Jovana Stojanovića ,,Pajse”.

U potpunosti smo spremni da organizujemo nedeljni meč i to na, najbolji mogući, način i kako je to predviđeno Prpozicijama takmičenja. Ima najave da će iz Trgovišta stići i određeni broj njihovih navijača, a u isto vreme naši navijači se uveliko pripremaju da pruže punu podršku našim igračima kako bi stigli do pobede. Biće to uistinu fudbalska fešta na radost svih fudbalskih zaljubljenika. Gostima želimo dobrodošlicu u svakom pogledu, i tako će biti dočekani i ispraćeni, ali sva tri boda ostaju na

,,Rosulji” – optimista je Miroslav Milosavljević, sportski direktor ,,Rosuljaca”.

Fudbaleri Vlasine su svesni važnosti nedeljne utakmice. Pobeda i tri boda promovišu ih u lidera na tabeli, a eventualni poraz, u velikoj meri udaljava od zacrtanog cilja, a to je povratak među klubova srpskoligaškog fudbalskog ,,Istoka”.Nedeljni meč sa ekipom Pčinje je izuzetni važan za nas i toga su svi svesni u klubu. Ova utakmica je od poebnog značaja a pobeda se nameće kao imperativ. Verujem u snagu i kvalitet svakog našeg pojedinca, uveren sam da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo to i na terenu pokazati. Ova utakmica je, u neku ruku i ispit za ovu generaciju fudbalera Vlasina i oni moraju svoj kvalitet da pokažu i dokažu tamo gde je i mesto, a to je fudbalski teren – kaže Dragan Nikolić, prvi strateg Vlasine.

Ekipa Pčinje već duže vreme je lider na tabeli. Koje vrednosti imaju gostujući fudbaleri ?Sama činjenica da su lideri na tabeli, na najbolji način govori o snazi njihove ekipe. Imaju dosta kompaktnu i borbenu ekipu, sa pojedincima poput Petrovića, Milenkovića i Đorđevića, koji svojim kvalitetom prave razliku u igri njihove ekipe. Ali, mi se ne bojimo svega onog kvalitetnog što oni poseduju, jer i mi imamo svoje adute koji znaju i umeju da se na pravi način suprostave svakom protivniku.

Da li ovaj meč rešava i pitanje koja će ekipa osvojiti šampionsku titulu ?Mislim da pobednik iz ovog meča ima 80% šansi da bude prvi. Mi smo svesni te činjenice i zato nećemo dozvoliti da prednost domaćeg terena ne iskoristimo i valorizujemo na pravi način i uz dragocenu podršku naših navijača. Na raspolaganju imamo sve igrače i tako u ovaj, po mnogo čemu, presudan meč ulazimo sa najboljom ekipom, koja je spremna u svakom pogledu da maksimalnim zalaganjem stigne do pobede koja bi nam donela lidersku poziciju na tabeli. Uz sva poštovanja prema protivniku, mislim, da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo to dokazati na terenu – uveren je Dragan Nikolić, trener Vlasine.

Jedan od aduta Vlasine svakako je i Dušan Stanković, koji je imao ozbiljniju povredu glave u prošlom kolu u meču sa ekipom domaće Puste reke u Bojniku. Sama važnost meča, kaže nam, da ga je naterala da se i ranije oporavi, kako bi mogao biti u ekipi za nedeljnu utakmicu.Ne želim nikako da propustim ovu i ovako važnu utakmicu za naš klub. Stegnuću zube i biću na terenu, a posle utakimice, radovaću se, nadam se našoj pobedi. Bolja smo ekipa i to ćemo pokazati i u nedelju. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i da zajednički posle utakmice proslavimo pobedu – poručuje Dušan Stanković, od koga se očekuje da pokaže na ovako važnoj utakmici svoj raskošni talenat.

Da je ova utakmica od posebnog značaja, pokazuje i činjenica, da je pod budnim okom rukovodstva Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Ovaj susret dve prvoplasirane ekipe u zoni ,,Jug” vodiće sudije sa više liste, koji dele fudbalsku pravdu u Srpskoj ligi ,,Istok”

Glavni sudija je Stefan Ćirić iz Pirota, a kao pomoćnici asistiraće mu Slobodan Krstić i Nikola Antić iz Niša. Za delegata utakmice određen je iskusan sportski radnik Dušan Milić iz Niša. Ima najave da će ovaj meč na fudbalskoj ,,Rosulji” gledati veliki broj fudbalskih radnika i stručnjaka sa teritorije FSRIS.

Tekst i foto: Vlastimir StamenkovićPodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.