Dačić: Neko bi da menja format sednica SB UN o Kosovu

Izvor: B92, 25.Okt.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neko bi da menja format sednica SB UN o Kosovu

Palermo -- Ministar spoljnih poslova Srbije u Palermu razgovarao sa italijanskim kolegom o pokušajima da se izmeni format sednica SB UN o Kosovu.

Ivica Dačić i Andelin Alfano razgovarali su na marginama Mediteranske konferencije OEBS-a o odnosima dve zemlje i o međunarodnim organizacijama, a naročito Savetu bezbednosti UN kojim će sledećeg meseca predsedavati Italija.

Dačić je istakao da je ta tema za Srbiju važna jer je u toku neprincipijelan pokušaj da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmeni format sednica Saveta bezbednosti o Kosovu.

Za Srbiju je, naznačio je Dačić, veoma važno da se o svim problemima koji postoje na Kosovu i Metohiji, dok postoji Rezolucija 1244 i Misija UN na KiM, raspravlja redovno i onako kako je i predviđeno tom Rezolucijom na sednicama Saveta bezbednosti.

"Neke zapadne zemlje pokušavaju da promene format održavanja sednica Saveta bezbednosti, bilo na način da se one zatvore, što znači da se raspravlja samo na zatvorenim sednicama u okviru SB UN ili da se one prorede i da ne budu na svaka tri meseca. Zato je nama veoma značajno da imamo razumevanje Italije, kao predsedavajućeg", rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je, osim sa Alfanom, u Palermu razgovarao i sa ministrima spoljnih poslova Moldavije, Malte i San Marina.

Moldavija, dodao je, nije priznala nezavisnost KiM i nastaviće sa takvom politikom u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.