Izvor: Blic, 01.Okt.2024, 17:08

Ko je bio dr Dragiša Mišović po kojem se danas zove čuvena bolnica u Beogradu, kako je izbegao NARUČENO UBISTVO i zbog čega ga je narod toliko voleo

Činjenica da njegovo ime danas nosi Kliničko-bolnički centar u Beogradu na Dedinju, govori da je bio izvrstan lekar, osnovna škola u sa njegovim imenom u Čačku kazuje o doprinosu koji je dao svom rodnom kraju, a Čačanski partizanski odred tokom Narodnooslobodilačkog rata nazvan po njemu odražavao je revolucionarni duh koji je posedovao. Na kraju, veliki broj ulica u Srbiji, tačnije u Čačku, Beogradu, Nišu, Subotici, Kragujevcu i drugim gradovima, na čijim tablama piše "(doktor) Dragiša Mišović" pokazatelj su njegovog nasleđa zbog kojeg je otišao u legendu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.