U Vojvodini provejava, na Zlatiboru 25 santimetara snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini provejava, na Zlatiboru 25 santimetara snega

NOVI SAD, UŽICE, ZLATIBOR -

U većem delu Vojvodine i u višim predelima Valjeva, Užica, Kragujevca, Novog Pazara i Velikog Gradišta jutros pada sneg kojeg za sada nema na kolovozu, sem na području Novog Pazara gde ga ima mestimično do pet santimetara u raskvašenom stanju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Zbog nižih temperatura, moguća je pojava poledice.

Sneg koji od prošle noći pada u užičkom kraju dostigao je u Užicu visinu od 5 do 10, na Zlatiboru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 25 santimetara, a svi putni pravci su prohodni.

U toku noći očišćeni svi putni pravci prvog prioriteta

Prve snežne padavine nisu donele problema putarima, koji su na terenu, rekla je Tanjugu Mira Jovanović iz Zimske službe održavanja Užice.

"U toku noći očišćeni su svi putni pravci prvog prioriteta, a u toku je čišćenje saobraćajnica drugog prioriteta. Snega i leda na kolovozu nema, jer je u Užicu temperature 3 stepena, a soli i rizle ima u dovoljnim količinama", kaže Jovanovićeva.

Problema nema ni na prilazima Zlatiboru, gde sneg od jutros pada slabijim intenzitetom, a temperatura je minus 1 stepen.

Prema podacima iz Zimske službe u Mačkatu snega na kolovozu na putnim pravcima prvog prioriteta na području Zlatibora ima do 2, a na ostalim do 5 santimetara.

Putari podsećaju vozače da je vozila u saobraćaju moraju da imaju zimsku opremu.

"Bačka put" spremna

Ekipa Radio-televizije Vojvodine bila je jutros na punktu "Novi Sad" Bačka puta, kako bi iz prve ruke saznala da li je sve spremno za padavine koje se očekuju, a i za predstojeću zimsku sezonu.

Tehnički direktor Bačka puta Nikola Maletić izjavio je za RTV da ovo preduzeće, kao i svake godine, spremno dočekuje predstojeće padavine, uz 3.700 tona soli i agregata za posipanje puteva, 37 mobilnih ekipa i uz pun stepen mobilnosti.



Novosadski JKP "Put" spreman za sneg

Zimska služba novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Put" blagovremeno je pripremila sve za zimu i period snegova, izjavio je danas Tanjugu pomoćnik direktora JKP "Put" za marketing i odnose s javnošću Dušan Todorović.

"Mehanizacija i prateći sistemi su u potpunosti spremni i u svakom trenutku mogu biti stavljeni u funkciju", kazao je Todorović, dodajući, da zimska služba tog preduzeća ima obavezu održavanja regionalnih i saobraćajnica u Novom Sadu.

On je objasnio da se delokrug JKP "Put" prostire duž linija Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" i saobraćajnica koje se naslanjaju na te linije.

"Na vreme smo obezbedili dovoljne količine soli - natrijum hlorida za posipanje ulica i magnezijum hlorida koji se koristi za posipanje mostova, jer ne nagriza konstrukciju", rekao je Todorović, istakavši da ne očekuje nikakve probleme u radu JKP "Put".

Todorović je kazao da zainteresovani sve podatke o radu zimske službe mogu videti na zvaničnom sajtu JKP "Put" koji se svakodnevno ažurira i koji svakodnevno obaveštava o stanju na putevima i radovima koji se izvode na saobraćajnicama.

Preventivna zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom

Zbog ovakvih vremenskih prilika uvedena je i preventivna zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima preko Podbukova, Debelog i Kameničkog brda, saopštio je AMSS.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona.

Kamionima sa prikolicom i šleperima, zbog snežnih padavina uvedena je preventivna zabrana kretanja na putnim pravcima Valjevo - Podbukovi, Valjevo - Debelo Brdo, Osečina - Pecka - Ljubovija preko Proslapa, Krupanj - Gračanica - Mačkov kamen.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 69 saobraćajnih udesa, dok je 36 osoba teže ili lakše povređeno, a četiri osobe su poginule.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.