Izvor: RTS, 10.Jul.2024, 05:58

ИДФ: Испаљено 30 ракета из Либана; Нетанјаху: Предан сам споразуму ако се поштују наше црвене линије

Сукоб Израела и Хамаса – 279. дан. Израелска војска саопштава да је испаљено 30 ракета из Либана на северни део Израела. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху изјавио је да је предан обезбеђивању споразума о прекиду ватре, под условом да се поштују израелске црвене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << линије.
Десетине Палестинаца је убијено и повређено у израелском ваздушном нападу који је погодио шаторе у којима су смештене расељене породице, испред школе у ​​Абасану у јужном делу Газе, саопштио је палестински Црвени полумесец.
Израелске снаге убиле су 13-годишњег палестинског дечака у близини града Рамале на Западној обали, саопштило је палестинско министарство здравља.
ИДФ саопштава да је из Либана лансирано око 40 ракета на Голанску висораван у последњем баражу, а да је једна од ракета директно погодила аутомобил, тешко ранивши мушкарца и жену.
Израелски министар одбране Јоав Галант одобрио је план почетака регрутације ултраортодоксних Јевреја у израелску војску.
У израелском нападу на избеглички камп Буреиџ у централном делу Појаса Газе погинуло је девет особа, укључујући најмање петоро деце, пренели су регионални медији.
Израелске трупе, које делују у насељу Шеџаја у Гази, срушиле су шест тунела Хамаса и палестинског Исламског џихада усред најновије тамошње операције.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће на самиту лидера НАТО-а у Вашингтону на дневни ред ставити и "масакре против палестинског народа у Гази".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.