Izvor: RTS, 29.Maj.2024, 06:13

Kим Џонг Ун: Северна Kореја никада неће одустати од програма свемирског извиђања

Севернокорејски лидер Kим Џонг Ун поручио је да је способност извиђања свемира кључна за националну самоодбрану и заштиту суверенитета, као и да та земља никада неће одустати од напора да развија такве програме, пренели су севернокорејски државни медији.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Северна Kореја је саопштила да је до неуспеха лансирања сателитa дошло због непоузданости новоразвијеног мотора ракете.
Јужна Kореја, САД и Јапан оштро су осудили најновији покушај Северне Kореје да лансира сателит, саопштило је Министарство спољних послова у Сеулу.
Неуспело лансирање је директно кршење резолуција Савета безбедности УН о забрани употребе технологије балистичких ракета у Северној Kореји и представља озбиљну претњу регионалном миру и безбедности, наведено је у саопштењу изасланика за нуклеарна питања након телефонског састанка три земље, преноси Јонхап.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.