Srpsko tužilaštvo aktivira predmete za Oluju

Izvor: Press, 21.Nov.2012, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko tužilaštvo aktivira predmete za "Oluju"

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je večeras Tanjugu da Tužilaštvo, nakon pravosnažnosti presude u Hagu protiv hrvatskih generala, aktivira predmete povodom zločina izvršenih u akciji "Oluja" i otvara šest novih slučajeva na osnovu dokaza koje poseduje

Tužilaštvo će, takođe, od Haškog tužilaštva tražiti da mu dostavi dokaze iz predmeta protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača koji su oslobođeni optužbi za zločine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Oluji" drugostepenom presudom Haškog tribunala.

Ovi predmeti, kako je ukazao, pokreću se sada jer je Haški tribunal, shodno pravilima međunarodnog prava, imao primat za krivično gonjenje i zato se čekala pravosnažna presuda.

Vukčević je istakao da su dokazi izvedeni na prvostepenom suđenju (kada je Gotovina osuđen na 24, a Markač na 18 godina zatvora) relevantni i mogu da doprinesu utvrđivanju istine u zločinima izvršenim tokom "Oluje" koje nije razmatrao Haški tribunal.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Srpsko tužilaštvo aktivira predmete za "Oluju"

Izvor: Akter, 21.Nov.2012

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da Tužilaštvo otvara šest novih slučajeva vezanih za operaciju "Oluja"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.