Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2023, 16:38

Iz budžeta isplaćeno više od 37 miliona za održavanje komunalne higijene

LESKOVAC

Iz lokalne samouprave Grada Leskovca poručuju, da kao odgovorna samouprava, redovno i svakodnevno izmiruje sve obaveze koje dospevaju u Centralnom registru faktura i sve troškove institucija za koje je zadužen, što omogućavaju stabilne finansije i odgovorno upravljanje budžetom. Tako je, tokom prošle nedelje, bilo više isplata, a najpre je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 1.542.869,16 dinara na ime troškova >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za sanaciju podova, gletovanje i krečenje zidova u Osnovnoj školi Svetozar Marković. Zatim je za program energetske efikasnosti putem kojeg grad Leskovac u saradnji sa nadležnim Ministarstvom sufinansira sprovođenje mera energetske sanacije u domaćinstvima isplaćeno 2.088.030 dinara, čime je u potpunosti završena realizacija ovog programa iz prošle, 2022. godine. Isplaćena i suma od 1.260.000 dinara po osnovu sufinansiranja projekata iz oblasti kulture. Za usluge koje pružaju JKP Komunalac i JKP Grdelica u petak je iz gradskog budžeta isplaćena suma od 18.822.073,59 dinara. JKP Komunalcu je za održavanje javne higijene, zoohigijene i održavanje javnih toaleta isplaćeno 12.955.551,11 dinara, dok je JKP Grdelici za održavanje uličnih slivnika, javne higijene, održavanje zelenila i javnih česmi, isplaćen iznos od 5.826.522,48 dinara. Istog dana isplaćen je i iznos od 1.100.800 dinara za energetsku sanaciju izdvojenog odeljenja OŠ Vuk Karadžić Pečenjevce u Živkovu, kao i iznos od 1.701.941 dinara za izgradnju ograde izdvojenom odeljenju OŠ Radoje Domanović Manojlovce u Donjem Krajincu. Iz budžeta grada Leskovca isplaćeno je i 115.467.058,14 dinara za plate zaposlenih. Plate su isplaćene zaposlenima u Gradskoj upravi grada Leskovca i kod direktnih i indirektnih korisnika budžeta i to u Gradskom pravobranilaštvu, Turističkoj organizaciji, PU Vukica Mitrović, Centru za socijalni rad, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, Ustanovi za odrasle i starije, SRC Dubočica, ustanovama kulture.

Kako kažu iz gradske samouprave, i pored svih redovnih isplata, na računu budžeta grada se nalazi 730 miliona dinara. (kraj) IS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.