Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2024, 12:00

Međunarodni festival i letnja akademija muzike STRINGS

LESKOVAC

Koncertom ansambla „Una Saga Serbica“, muzičko-scenskim spektaklom baziranom na raznolikosti ritmova Srbije i Balkana, počeo je 12. po redu Međunarodni festival i letnja akademija muzike STRINGS. Svetozar Krstić, direktor ansambla „Una Saga Serbica“, kaže da je ideja za nastanak ansambla bio da na moderan način i uz jednu stilizaciju prikaže našu tradiciju i kulturu.

„Ovaj način je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svega posvećen mlađoj publici, kako bi oni razumeli i shvatili našu tradiciju. Mi ćemo u Leskovcu prikazati „Rapsodiju“, koji smo premijerno izveli u decembru prošle godine, kada smo obeležili deset godina rada.“

Što se samog festivala „Strings“ tiče, Krstić ima samo reči hvale za organizaciju.

„Jako dugo traje, znam da ima kvalitetan program svake godine i uvek ima neko iznenađenje za publiku.“

U ime lokalne samouprave manifestaciju je otvorio Vladimir Kostić, projekt menadžer u Gradskoj upravi, kaže da zahvaljujući ovoj manifestaciji Leskovčani mogu da vide nastupe vrhunskih umetnika, te da svima želi uspešne nastupe, a publici da uživa.

U sklopu ove manifestacije na Gradskom trgu postavljena je izložba fotografija „Portreti“ autora Ranka Đurovića. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.