Vanredna kontrola rada leskovačke Bolnice zbog smrti porodilje iz Vlasotinca

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 14:46

Vanredna kontrola rada leskovačke Bolnice zbog smrti porodilje iz Vlasotinca

Da su zdravstveni inspektori po nalogu Ministarstva zdravlja od jutros u vanrednoj službenoj kontroli u Opštoj bolnici Leskovac, a zbog smrti 31-godišnje porodilje iz Vlasotinca, potvrdio je za Južne vesti direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Dimitrijević kaže da su inspektori obavili razgovore sa svim akterima i da su pregledali dokumentaciju.

Mi dalje radimo i unutrašnju kontrolu rada i to šaljemo Ministarstvu - objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << direktor Dimitrijević.

Nezvanično saznajemo da će i u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, gde je porodilja upućena nakon komplikacija i gde je preminula, takođe biti obavljena kontrola rada. Međutim, zvanične potvrde o tome još uvek nema iz UKC-a i Ministarstva zdravlja.

Podsetimo, 31-godišnjakinja iz Vlasotinca se porodila u leskovačkoj Bolnici 27. februara i to carskim rezom. Sutradan je prebačena u niški Klinički, zbog, kako je rečeno, obilnog krvarenja i smanjenog broja trombocita. Ona je u Nišu hitno operisana, ali je preminula dan kasnije.

Članovi porodice ove devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu i da se posle porođaja osećala dobro, te da sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog smrti porodilje izvršena kontrola u Opštoj bolnici Leskovac po nalogu ministarke zdravlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2024

Četiri zdravstvena inspektora iz drugih gradova Srbije obavili su jutros vanrednu kontrolu po nalogu ministarke zdravlja Danice Grujučić zbog smrti porodilje iz Vlasotinca D.L. (30), a pre njih počela je da radi i unutrašnja kontrola, potvrdio je za agenciju Beta direktor Opšte bolnice Leskovac...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.