Savan u društvu najboljih

Izvor: RTS, 08.Dec.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savan u društvu najboljih

Na listi od deset kandidata za najboljeg košarkaša Evrope našao se i srpski reprezentativac Duško Savanović. Za najbljeg igrača Starog kontinenta mogu glasati posetioci sajta "fibaeurope.com". Aleksandar Cvetković u konkurenciji za najboljeg mladog košarkaša Evrope

Od deset igrača samo jedan će biti proglašen za najboljeg košarkaša Starog kontinenta. Među deset kandidata i Srbija će imati svog predstavnika Duška Savanovića, koji ove sezone nastupa za Anadolu Efes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Savanović je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji u proseku postizao 13,4 poena, imao je 3,6 skoka i 0,8 asistencija. U dresovima Valensije i Efesa u Evroligi prosečno je ubacivao 11,9 poena po meču, uz 4,6 skokova i asistencija.

Osim Savanovića, u izboru Fibe Evrope za najboljeg košarkaša Starog kontinenta našli su se: Toni Parker (Francuska), Dirk Novicki (Nemačka), Huan Karlos Navaro (Španija), Lester Bo Mekejleb (SAD-Makedonija), Andrej Kirilenko (Rusija), Mark Gasol (Španija), Pau Gasol (Španija), Dimitris Dijamantidis (Grčka) i Nikolas Batum (Francuska).

Svaki posetilac sajta "fibaeurope.com" ima mogućnost da glasa za tri košarkaša od predloženih deset, a glasanje će trajati do 31. januara.

Srbija će imati kandidata i za najboljeg mladog evropskog košarkaša. Ta čast je pripala prvotimcu Crvene zvezde Aleksandru Cvetkoviću, dok se na listi najboljih košarkašica našla igračica mađarskog Šoprona Sonja Krnjić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.