Grinvud: Najbolje da nastavim daleko od Mančestera

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 11:40

Grinvud: Najbolje da nastavim daleko od Mančestera

Engleski fudbaler Mejson Grinvud (21) neće nastaviti karijeru u Mančester junajtedu, nakon što je u januaru 2022. optužen za pokušaj silovanja i zlostavljanja.

Grinvud je od februara iste godine odstranjen iz tima "Crvenih đavola" nakon što ga je devojka i majka njegovog deteta optužila za pokušaj silovanja i zlostavljanje.

Ona je objavila na društvenim mrežama fotografije na kojoj su se videle telesne povrede, kao i zvučni snimak razgovora u kojem je Grinvud >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << insistirao na seksualnom odnosu.

Međutim, u februaru ove godine odbačene su sve optužbe protiv fudbalera, zbog odustajanja ključnog svedoka. To je bila i želja njegove djevojke, koja je u aprilu ove godine rodila njihovo dete.

Grinvd planira povratak profesionalnom fudbalu, ali je Junajted posle višenedeljnih spekulacija odlučio da okonča saradnju.



"Svi uključeni, uključujući Grinvuda, razumeju koliko je zahtevno zajedno nastaviti u Mančester junajtedu. U skladu s tim, zajedno smo odlučili kako bi bilo najprikladnije da karijeru nastavi daleko od Old Traforda. Zaključili smo da Mejson nije počinio zločine za koje su ga optužili, međutim, kao što je i sam priznao, Grinvud je pogrešio i sad preuzima odgovornost zbog toga
", saopštio je Junajted.

Odluku je potvrdio i fudbaler.



"Najbolje je da nastavim karijeru daleko od Mančestera, gde će moje prisustvo samo ometati normalne aktivnosti kluba. Zahvaljujem se klubu na podršci otkad sam se pridružio kao sedmogodišnje dete. Junajted će oduvek biti deo mene"
, rekao je Grinvud.

Iako se ranije u engleskim medijima spominjalo da će Grinvud nastaviti u Junajted, klub je bio pod udarom kritika.

Junajted se konsultovao i s ženskom engleskom reprezentacijom tokom donošenja odluke. U priču su se uključili čak i članovi britanskog parlamenta, a udruženje pod nazivom "Navijačice koje su protiv povratka Mejsona Grinvuda" zadovoljne su odlukom kluba.

Grinvud je proveo celu karijeru u Junajtedu, za klub je odigrao 129 utakmica i postigao 35 golova uz 12 asistencija.

Važio je za jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera i u trenutku skandala klub ga je video kao jednog od temelja budućnosti.

Poslednju utakmicu za Junajted je u Premijer ligi odigrao 22. januara 2022, izašao je u 82. minutu u pobedi nad Vest Hemom.

Nije još poznato gde će nastaviti karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.